Timp de preparare: 24 ore.
Ingrediente: gogosari, zahar, sare, foi de dafin, hrean, piper boabe. Pt fiecare kg de gogosari, avem nevoie de: 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata (pt conserva), ½ lingurita salicilat.
Mod de preparare: curatam gogosarii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite(curatate, spalate si taiate bucati), apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat. Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara. Puteti sa pregatiti aceasta muratura din cate kg de legume aveti la indemana. Trebuie sa respectati cantitatile de sare, zahar, salicilat, raportate la cantitatea de legume pe care doriti sa o conservati. La 5 kg de gogosari am avut nevoie de 1 borcan de 3 l si 2 borcanele de 800 g. Puteam sa pun muratura in 2 borcane de 2 l. In borcanul de 3 litri am cam inghesuit bietii gogosari! Daca doriti o salata rapida, pe care nu o pastrati pt iarna, nu puneti salicilat.
24 comments:
Iarna asta n-am mai pus! Am incercat retete noi!
Ceasuri de mana, sa inteleg ca pana acum ai pus gogosari dupa o reteta cam asa cum este reteta mea? Ma bucur, noua ne plac si e o reteta comoda, usor de realizat si cu siguranta stau foarte bine gogosarii conservati in acest mod. Sunt curioasa ce retete ai incercat, nu ne spui si noua? Te astept cu noutati, multumesc frumos de vizita si totodata pt comentariu.
foarte buni...imi plac mult!Pupici
alinutzika, multumesc frumos, te pupic si eu.
Eu pun varianta oparita, am tot auzit la rece si cred ca am sa fac, sunt tare curioasa de gust! Pup cu drag si o seara placuta!
Ce frumos arata in borcane.. eu nu am pus nimic inca pt iarna!
Adeluta@: mie mi se pare o reteta comoda, o fac de ani de zile si ne place gustul. Pupici si din partea mea, numai bine!
felis@: piata e plina cu de toate, anul acesta a fost foarte bogat, cel putin in Ardeal, doar timp sa ai, inca nu e tarziu. Te pup, multumesc pt aprecieri.
Faina reteta, Lenutico, poate o incerc !
Daniela@: mai ai unde depozita? Am vazut ca pivnita e plina, poate sa vina 2 ierni ca provizii ai, asa harnicuta ai fost. Daniela, asa cum am specificat e usor de pus, sta cu siguranta, sunt buni.
Arata tare bine in borcane."Fur" si eu o bucatica.Pupici!
Din Gogosari se fac cele mai buna muraturi (parere personala) . Mersi de reteta . O s-o incerc .
Bravo tie Lenutico.....
Mai ai loc in camara sau si pivnita e plina ?
Te tzuc !
DiaMar-bucataria galbena@: serveste cu incredere.
Daniil@: sunt bucuroasa ca vrei sa incerci reteta de gogosari.
Sidy, eu la bloc nu am pivnita. In camara nu prea mai incap, as mai avea in plan ceva cu gutui si cam gata, te tzuc si eu.
eu aveam alta reteta dar am sa o incerc si pe asta si apoi am sa-ti spun care e mai buna
mmmmmmm, tare buni, eu sunt moarta dupa gogosari :D
beatrice suciu@: astept cu nerabdare raspunsul tau. Iti multumesc de vizita si comentariu.
Anastasia@: la fel si mie, te pup.
Ador muraturile si trebe sa recunosc ca gogosarii tai arata bestial.
Haine Online@: dar sunt si foarte gustosi.
Din astia am pus si eu si am mai pus si altele, ca prea imi faceai pofta mereu cu conservele tale:))) Sa speram ca vor tine in debara la bloc.
Te pup!
Un week-end placut sa ai!
truedelights: Flori draga, vor sta, eu pun dupa reteta asta de o viata, camara mea este foarte uscata, tot la bloc. Te pup si ma bucur ca m-ai vizitat.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita