miercuri, noiembrie 10, 2021

Gomboți cu prune 2




Un desert vechi, gustos, consistent si usor de preparat, as clasifica acest deliciu culinar de pe vreamea bunicii!
Pentru prepararea gomboțului avem nevoie în primul rând de cartofi fierti. Să explic cum facem gomboții cu prune.
Avem nevoie pentru aluat de: 
- 300 g cartofi fierți (eu îi fierb curățați de coajă) 
- 30 ml ulei
- 50 g făină albă 
- 30 g griș 
- 1 ou
- 1 praf de sare
- un sfert kg prune proaspete din care scoatem sâmburii (mie im place sa aleg prune mai mici pt ca se învelesc mai usor în aluat) 
- scorțișoară măcinată, dupa gust, care se adauga peste prunele curatate de samburi (mie imi place gustul scortisoarei si am pus 3 lingurițe. 

Gomboțul cu prune e foarte gustos în crusta aceea aurie de pesmet aromatizata cu vanilie. 
 Pentru realizarea acestui decor avem nevoie de: 
- 50 ml ulei
- 50 g pesmet 
- 3 sau 4 linguri de zahar tos
- 3 plicuri zahar vanilinat 
Mod de preparare:
Cartofii curățați de coajă se fierb în apă cu sare. Dupa fierbere se scurg de apa si se zdrobesc cat sunt fierbinti cu zdrobitorul/pasatorul de pireu, se adaugă uleiul (30 ml). Cand s au răcit adăugăm oul bătut puțin cu furculița, presaram un praf de sare si omogenizam compoziția. Adăugăm faina amestecata cu grisul si framantam compoziția. In timp ce lasam cartofii la racit, spalam prunele, scoatem samburii si presaram prunele cu scorțișoară măcinată. Pasul urmator ar fi:
Prepararea decorului din pesmet:
Într-o tigaie adâncă prăjim pesmetul pana are o culoare aurie, stingem focul si adăugăm peste pesmet 50 ml ulei, omogenizam pana compozitia devine nisipoasa, punem zaharul si aroma de zahar vanilinat si omogenizam compozitia. 
Pasul urmator: punem la fiert într-o cratiță adanca vreo 3 l   apă in care adaugam sare. 
Acum urmează sa formam gombotii.
Mod de preparare gomboti cu prune:
Aluatul se pune pe masa de lucru înaintată și se modelează un sul din care rupem cate o  bucatăo modelam intrun disc mic în care invelim cate o prună. Se adună aluatul in jurul prunei și se formează o bilă care se dă prin făină. Procedam asa mai departe pana terminam aluatul. Cand apa din cratiță clocotește adăugăm câțiva gomboți, (să nu fie înghesuiți să nu se suprapună ) trecem spumiera usor pe sub ei să nu se lipsească de fundul cratiței și se fierb până se ridică la suprafață. Gomboții fierți se tăvălesc prin pesmet și se așează pe platou. Se servesc calzi dar sunt buni și reci. 


joi, noiembrie 04, 2021

Plăcintă cu urdă ( lichiu)

 



Aluatul pentru această plăcintă se pregătește destul de ușor și repede, se poate folosi ca umplutură si varza. Eu am optat pt o umplutură din urdă pe care am cumparat o de la Lidl (in bidonas de 500 g). Diferența la compoziție dintre aluatul pt placinta cu varza si cel pt placinta cu urdă este o lingurita de 
zahăr in plus la aluatul de plăcintă cu urdă.

 Compoziție aluat plăcintă cu urdă:

- 600 g făină albă
- 100 g unt, margarină sau untdelemn (eu am folosit ulei 100 ml)
- 350 ml lapte
- 1 lingurita rasă sare
- 25 g drojdie proaspătă sau aproximativ 9 g drojdie uscată dr Oetker
- 1 ou
- 2 lingurițe zahăr
- albusul de la un ou pt uns placinta.

 Compozitie umplutură cu urdă:
- 500 g urda
- 2 ouă
- 3 vanilii
- 100 g zahar aprox. sau după gustul fiecaruia
- coaja rasă de la o lamaie
- jumatati de piersici din conserva compot  scurse de sirop si tăiate felii adăugate peste stratul de umplutură (optional, sau puteți adauga stafide).

Mod de preparare aluat:
Eu am folosit robotul. Am pus in bolul robotului ingredientele umede (laptele sa fie călduț, ouale usor batute), peste care am adaugat ingredientele uscate, am amestecat usor cu o lingura, apoi am pornit robotul la inceput la viteză mică, apoi am marit viteza robotului la mediu si am lăsat la frământat cam 7 minute. Aluatul frământat se presară cu puțină făină, se acopera cu o folie de plastic peste care punem un prosop si lăsăm la loc călduț să dospească. Știm că un aluat bine pregatit, la dospit își dublează volumul. După dospire împărțim aluatul in două parti egale. Dacă doriți să fie exact egale, folosiți cântarul de bucătărie. Până dospește aluatul pregătiți umplutura. 

Cum pregătim umplutura:
Intrun bol încăpător punem urda pe care o zdrobim cu furculița si la care adăugăm cele 2 ouă bătute, zaharul vanilinat, zaharul, coaja de lămâie . 
Pentru copt folosiți tava mare de la aragaz tapetată cu hartie de copt. 
Pe masa de lucru infainată întindeți cu ajutorul făcălețului o jumătate din cantitatea de aluat dospită de marimea tavii. Așezați foaia de aluat in tava tapetată cu hartia de copt. Peste foaia de aluat întindeți umplutura de urdă, nivelați sa fie repartizată uniform pe toata suprafața. Lăsați cam un deget de aluat gol pe fiecare latură a tăvii ca să puteți uni cu foaia de aluat de deasupra. Întindeți apoi cealaltă jumătate de aluat și o așezați peste umplutura de urdă. Presați aluatul de jur imprejurul  tavii cu degetul să lipiți cele doua foi de aluat, înțepați placinta cu furculita din loc in loc apoi ungeți cu albușul unui ou batut puțin cu furculița. Coaceti placinta in cuptorul preincalzit la la foc mijlociu cam 40 /50 minute sau până placinta este coapta si a trecut testul scobitorii. Nu deschideti cuptorul în primele 20 de minute. După coacere ungeți placinta cu puțin unt, va fi mult mai gustoasă. Puteti servi placinta caldă sau rece, pudrată sau nu cu zahăr! 


joi, iunie 10, 2021

Sirop de soc






Anul acesta am facut socată dar si Sirop de soc. Avantajul siropului este ca se poate păstra mai mult timp față de socată care trebuie consumată in cateva zile.

Pt Siropul de soc avem nevoie de:

-flori de soc proaspete (eu am folosit cam 42 de flori sanatoase si mari cat o palmă)

-2 kg zahăr

-4 plicuri zahăr vanilinat

-5 lămâi , zeamă și coajă

-2 litri apă

-opțional 1 lingură salicilat pt conserve dacă vreți sa țineți sucul pt iarnă. 

Mod de preparare: întrun vas încăpător (am folosit un vas cu capacitate de 4 litri fiindca trebuie să încapă florile si lămâile) punem apa, zahărul și zahărul vanilinat pe foc și amestecăm să se topească zaharul, dar nu trebuie să fiarbă, să fie ușor călduț încât să permită topirea mai rapidă a cristalelor de zahăr. Adăugăm florile în siropul călduț, zeama de lămâie dar și cojile lămâilor stoarse. Acoperim vasul și când conținutul s a răcit punem vasul în frigider cam 5 zile, timp în care florile de soc si lămâile își vor lăsa aromele. Dupa 5 zile strecurați siropul în sticle de sticlă. Țineți la rece și consumați cu apă minerală sau plată cu cuburi de gheață. Daca vreți sa păstrați siropul pt iarnă adăugați o lingură de salicilat și sigilați sticla cu un dop bun. 

sâmbătă, aprilie 10, 2021

Prajitura ou ochi


 
 

Sursa: Jamila Cuisine

Aspectuoasă, răcoritoare si delicioasă  Prajitura ou ochi este usor de preparat. 

Ingrediente : 

Pentru blat: 
-200 g unt 85% grasime
-5 ouă 
-1 lingura esență de vanilie
-100 ml lapte
-300 g făină albă 
-250 g zahar
-1 plic praf de copt (10 g) 
-un praf de sare 

Pentru cremă: 
-800 ml lapte 
-1 lingură esența vanilie sau 3 plicuri zahăr vanilinat 
-400 g smantana acră cu conținut de 30% grasime
-80 g amidon(eu am folosit amidon Gustin dr Oetker) 
-100 g zahar pudră
 
Pentru decor: 
- jumătăți de piersici din compot(eu am avut compot de piersici la cutie de la Penny de 820 g. Am ales acest produs fiindcă are mai multe jumatati de fruct, iar pt decor sunt necesare cam 12 jumatati) 
-350 ml sirop de la compot 
-20 g amidon
-40 g zahăr pudră 

Mod de preparare blat:
Untul la temperatura camerei se omogenizează cu zahărul până devine ca o cremă, adăugăm ouale unul câte unul, esența de vanilie, făina, sarea, praful de copt, laptele si amestecam toate ingredientele. Transferăm compoziția intro tavă de prăjitură cu dimensiunea de 35x25 cm  tapetată cu hartie de copt, nivelam, dăm tava la cuptorul preincalzit la temperatura de 180° timp de 30/35 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Blatul copt se lasa la racit. Intre timp se prepară crema. 

Preparare crema: 
Punem laptele intro cratiță, adaugam amidonul de porumb, zaharul, esența de vanilie sau plicurile de zahăr vanilinat, amestecam bine si continuu la foc mediu până când crema se va îngroșa. Crema îngroșată se lasă la racit cam 15 minute. Dupa cele 15 minute adaugam in crema smantana si omogenizam. Lăsăm deoparte până cand asamblăm prajitura. Intre timp se prepara un jeleu.

Preparare jeleu: 
Intro cratiță punem siropul de la compot la fiert, adăugăm zaharul, apoi amidonul de porumb. Amestecam bine si fierbem pana compoziția se va îngroșa și obținem jeleul. Lăsăm jeleul sa se răcească aprox 5 minute. Între timp asamblam prajitura. 

Asamblare prăjitură:
Peste blatul racit punem crema, nivelam cu spatula, asezam peste crema jumatatile de piersică scurse bine de sirop, apoi cu o pensulă ungem fiecare jumătate de piersică cu jeleu călduț (daca se răcește se întărește) iar restul de jeleu îl punem peste cremă. Prajitura se ține peste noapte la rece, după care se porționează astfel încât fiecare bucată de prăjitură să cuprindă în centru câte o jumatate de piersică. 

 
 



luni, aprilie 05, 2021

Maioneză de post



  

In doar câteva secunde, se prepară acest sos de maioneză din câteva ingrediente.
Aveți nevoie de: 
 - 200 ml ulei de floarea soarelui
 - 100 ml lapte de soia cu continut de 3,5% proteina. Eu am folosit lapte de soia cu continut de proteina de 1,6% , insa maioneza nu a fost foarte ferma.
  - 1 lingură rasă de mustar
  - sare dupa gust
  - piper macinat după gust
  - 3 sau 4 lingurițe zeamă de lămâie (aici decideți cât de acrișor vă place, puteți adaugă mai puțin sau mai mult, chiar puteti suplimenta cantitatea de zeamă de lamaie daca preferati un gust f acru). 
Mod de preparare: 
Puneți întrun vas inalt pentru blender ingredientele în ordinea înscrisă în rețetă în afară de zeama de lămâie pe care o adaugati la final dupa ce ați mixat bine ingredientele. Mixați ingredientele de jos in sus. Eu am folosit un blender vertical. 
Se obtine maioneza la care adăugați zeama de lămâie după gust și încorporați prin mișcări ușoare. 

 
duminică, martie 21, 2021

Ciorba de spanac cu fasole boabe





 Consistenta si usor de preparat este aceasta Ciorba de spanac cu fasole boabe

Pentru preparare aveti nevoie de: 

   1/2 kg (o jumatate kilogram) spanac     

   o ceapa alba

   o mana de foi de ceapa verde

   3 linguri ulei

   3 lingurite boia dulce afumata( puteti pune si obisnuita sau daca va place boia iute)

   1 conserva de fasole alba

   4 sau 5 catei de usturoi

   3 ml lapte de soia

   sare

   otet

   o lingurita piper macinat 

Mod de preparare: intro oala puneti la fiert 3 litri apa. Pana fierbe apa intro tigaie incingeti uleiul adaugati ceapa alba si cozile de ceapa tocate marunt, caliti le, adaugati boiaua, amestecati si turnati in oala de ciorba. Spalati spanacul taiati l sau rupeti l si adaugati l in apa care fierbe. Cand spanacul este fiert, adaugati conserva de fasole, lasati ciorba sa dea in cateva clocote. Potriviti gustul de sare, inacriti cu otet dupa gust, adaugati piperul macinat, dupa ce da in clocot puteti stinge focul. La final adaugati cateii de usturoi zdrobiti si laptele de soia, amestecati bine in ciorba si e gata de servit! Mie imi place cu ardei iute murat .  



sâmbătă, martie 20, 2021

Chec cu nuca de cocos

 


Checul cu nuca de cocos
este un desert gustos si usor de preparat. Pentru preparare aveti nevoie de:

   200 g faina alba de grau

   200 g de fulgi de nuca de cocos

   160 sau 170 g zahar

   200 g nutella

   1 plic praf de copt

   3 plicuri zahar vanilinat

   un pumn de stafide oparite in putin lapte (le scurgeti de lapte inainte de a le adauga in chec)

   4 oua

   200 ml lapte 

   100 ml ulei

Mod de preparare: mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana la topirea acestuia, adaugam praful de copt, il incorporam in compozitie. Urmatorul ingredient va fi uleiul, omogenizam/mixam, adugam faina cernuta, omogenizam/mixam. Adaugam fulgii de cocos si stafidele. Mixam compozitia, in final  adaugam laptele si mixam din nou pana obtinem un aluat omogen. Transferam compozitia intro tava de chec de 26 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra adaugam cu lingura nutella din loc in loc. Cu o furculita amestecam usor prin compozitie sa incorporam nutella. Coacem checul la 180* timp de 35 /40 de minute (pana trece testul cu scobitoarea). Dupa ce se raceste putin in forma il scoatem cu grija sa nu se rupa si il lasam sa se raceasca bine. Este foarte gustos, usor crocant in exterior.



vineri, martie 19, 2021

Pilaf de orez cu zuchini



Pilaful de orez cu zuchini
este o mancare de post. In prepararea acestui fel de mancare aveti nevoie  de: 

    o cana de orez

    o ceapa mare

    1 rosie

    1un ardei gras

    3  linguri de ulei

    un dovlecel zuchini

    1 legatura patrunjel verde

    sare, piper macinat

    3 lingurite de boia dulce

     cam 2 cani de apa 

Mod de preparare: intrun vas (cratita) incingeti uleiul, adaugati ceapa. Caliti usor, adaugati rosia si ardeiul taiate cubulete mici. Caliti zarzavatul, adaugati boiaua, orezul spalat si scurs de apa, apoi imediat stingeti cu 2 cani de apa. Cand incepe sa fiarba totul, adaugati dovlecelul curatat si taiat cubulete. Micsorati focul la minim, puneti un capac si fierbeti pilaful la foc domol. Potriviti gustul de sare si de piper iar la final dupa ce pilaful este fiert, stingeti focul presarati patrunjel verde tocat marunt. Este un fel principal de post iar cei ce nu tin post din diverse motive il pot servi cu snitel, carnat, chiftele; in plus se prepara relativ rapid, se poate consuma si rece.

marți, martie 16, 2021

Supă cu ciuperci champignion

 
Supa cu ciuperci este o supa de post. Pentru prepararea ei aveți nevoie de:
   500 grame de ciuperci        
   champignion
   un ardei gras
   o ceapă albă mare
   3 linguri ulei
   2 morcovi
   2 rădăcini pătrunjel
   o țelină  de mărimea unui măr
   3 cartofi
   1 legătură patrunjel verde
   sare, piper măcinat
   3 linguri de orez
   2 lingurițe de boia afumată ( dacă nu aveti folosiți boia dulce obișnuită). 
Puneti la fiert cam 3 litri de apă. Între timp curățați legumele, le spălați, le tăiați cubulețe (ceapa, ardeiul, morcovii, pătrunjelul rădăcină ), spălați ciupercile si le tăiați în jumătăți sau în sferturi. Intro tigaie încăpătoare sau cratiță puneți uleiul la încins adăugați ceapa si căliți puțin, apoi adăugați ardeiul, morcovii si pătrunjelul rădăcină. Căliți legumele, adăugați după vreo 5 minute ciupercile. Continuați călirea până scade apa ce o lasă ciupercile. Sărați si piperați iar la final adăugați boiaua afumată de ardei dulce. Între timp când apa din oală fierbe adăugați cartofii tăiați cubulețe si cele 3 linguri de orez. După ce legumele s au călit le adăugați în oala de supă. Potriviți gustul de sare. Completați cu apă in cazul in care scade apa de supă. Fierbeți supa până când zarzavaturile și orezul sunt fierte. După ce stingeți focul presărați patrunjelul verde tocat marunt. Serviți cu ardei iute sau ceapă verde. 



miercuri, februarie 17, 2021

Testare Fairy Extra +

 Dragii mei, m am înscris la o campanie de testare pentru detergentul de vase Fairy Extra + Gamă nouă in Romania. Acest detergent este cu 50% mai rapid în eliminarea grasimilor dificile. Eu personal sunt foarte mulțumită, l am testat, aflati parerea mea din filmuleț. Noua gama are 3 variante: cu aroma de fructe de pădure (culoarea rosie), miros de liliac(culoarea mov), aroma de citrice(culoarea galbenă). Mulțumesc @BuzzStoreRomânia, @fairy_romania  #buzzfairy, #BuzzFairyExtra, #ad


duminică, ianuarie 17, 2021

Chec cu banane, prajituri

  


Mi au ramas banane foarte coapte pe care nu le am mancat, dar le am folosit la prepararea acestui chec cu banane, usor de preparat, foarte gustos.

Pentru preparare aveti nevoie de: banane coapte, eu am avut 3 bucati (cam 350 g pireu de banane), 250/260 grame făină albă de grâu, 100 grame zahar, 2 ouă, 1 praf de copt (1o g),  un praf de sare, 100 g unt, 2 sau 3 plicuri de zahăr vanilinat, sau esență de vanilie, ciocolată , 50 g nucă. Ciocolata am avut neagra si ciocolata cam 100 g împreună.

Mod de preparare:  bananele decojite le pasati cu furculița și faceti un pireu, adaugati untul moale la temperatura camerei si omogenizati compoziția. Ouăle  amestecate bine cu zaharul, vanilia și praful de copt le adaugati la pireul de banane și unt. Omogenizati totul, iar apoi adaugati faina cernută, ciocolata ruptă în bucățele si nuca (rupeți si nuca daca miezul este mai mare). Turnati compoziția omogenizată într-o tava de cozonac/chec unsă bine cu ulei. Coaceți checul la temperatura de 160° timp de 1 h. Lăsați checul sa se răcească in tavă, apoi tăiați felii de groasimea unui deget. Este foarte gustos. Sursa: internet, Jamilla.



duminică, ianuarie 10, 2021

Rulada cu cascaval

 


Un aperitiv apreciat, gustos și aspectuos, este aceasta ruladă cu cașcaval.

Pentru preparare avem nevoie de felii de cascaval (eu am avut hochland/8 felii), felii de șuncă Praga cât sa acopere feliile de cascaval, crema de brânză, piper măcinat, oua fierte tari (2 bucăți), câteva măsline fără sâmburi verzi și negre, o crenguța mărar verde, fâșii subțiri de ardei rosu sau galben, sau verde (ce aveți la îndemână), puțin unt moale. 

Mod de preparare: pe o foaie de copt, într-o tava potrivita pt cuptor așezați feliile de cascaval ușor suprapuse, apoi le introduceți în cuptorul preîncălzit 2 sau 3 minute pana când cașcavalul se topește ușor. Urmăriți acest lucru pe geamul cuptorului de la aragaz. Când feliile sunt unite, scoateți tava din cuptor și lăsați sa se răcească. Între timp, întrun castron amestecati crema de brânză cu 2 ouă fierte tari, piper măcinat după gust, mararul tăiat mărunt, măslinele tăiate rondele sau mărunt, cum doriți. Întindeți peste feliile de cascaval puțin unt moale la temperatura camerei sau crema de brânză înainte sa o amestecati cu celelalte ingrediente. Peste, așezați feliile de șuncă Praga una lângă alta, încât sa acopere toată suprafața feliilor de cascaval, ungeți feliile de șuncă cu amestecul de crema de brânză, peste care puneți fâșii subțiri de ardei rosu, galben sau verde (de care aveți la îndemână), apoi rulați cu ajutorul hârtiei de copt. Rulada obținută se învelește în folie de nylon, se leagă la capete și se păstrează la rece câteva ore, când se poate servi tăiată în felii de grosimea unui deget.



marți, ianuarie 05, 2021

Mosi Craciuni, Aperitive

 

Pentru masa de Craciun, am preparat Mosi Craciuni draguti si gustosi!

Sa va explic ce am folosit in realizarea lor: baza a fost confectionata din rosii prunisoara, capul mosului a fost realizat din branza de burduf (bilute de branza) ochii din bobite de piper, iar gulerul si parul din cascaval razuit amestecat cu crema de branza. Am pus acerasta compozitie in poche si am spritat gulerul si parul. Din rosie taiem partea de la baza incat rosia sa aiba stabilitate, iar partea de sus se taie si se foloseste la realizarea caciulii mosului. Nu e mare scofala, dar cu rabdare si amuzament, fiecare poate realiza acesti mosi, sa i puna pe platourile de sarbatoarea Craciunului. Eu am facut doar 4 mosi, pt fiecare cate unul. 

S aveti spor in imaginatii!

Sursa Mosi Craciuni: Internet

Platouri cu aperitive:




duminică, ianuarie 03, 2021

Prajitura cu mac, prajituri

  



Pentru aceasta prajitura folosesc o tava cu dimensiunea de 20x30 cm. Prajitura are 3 foi: 2 foi cu mac si 1 foaie bezea.

Pentru fiecare foaie cu mac aveti nevoie de: 3 albusuri, 3 linguri de zahar, 5 linguri de mac, 2 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilinat.

Mod preparare foaie cu mac: mixam albusurile spuma cu 1 praf de sare, adaugam praful de copt, mixam putin sa incorporam praful de copt. Adaugam zaharul si zaharul vanilinat, mixam pana la topirea zaharului. Se adauga macul amestecat cu faina, omogenizam compozitia. Turnam compozitia intro tava cu dimensiunile de 20x30 cm tapatata cu hartie de copt. Nivelam compozitia din tava sa putem obtine o foaie frumoasa. Nu va speriati cantitatea este putina, dar iese o foaie subtire. Coaceti compozitia in cuptorul preincalzit la 180/190* Procedati exact la fel pt a doua foaie cu mac.

Pentru foaia bezea aveti nevoie de: 3 albusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 2 linguri de ulei, 1/2 praf de copt, 1 plic zahar vanilinat.

Mod de preparare foaie bezea: mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam praful de copt, omogenizam, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilinat. Mixam pana la topirea zaharului, adugam cele 2 linguri de ulei, amestecam usor  cu o lingura de lemn pana la incorporarea acestuia, apoi adaugam faina cernuta si omogenizam pana la incorporarea acesteia. Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la aceeasi temperatura la care ati copt cele 2 foi cu mac. Dupa ce am copt cele 3 foi (2 cu mac si foaia bezea) trecem la prepararea cremei.  

Ingrediente crema prajitura cu mac: 7 galbenusuri ( sincer eu le am pus pe toate 9 ramase de la toate cele 3 foi), 2 sau 3 plicuri de vanilie, 6 linguri de zahar, 500 ml lapte, 1 plic budinca vanilie (40 g), 250 g unt 80%.

Preparare crema prajitura cu mac: intro cratita cu fundul dublu mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilinat, adaugam praful de budinca, omogenizam foarte bine, adaugam laptele si punem compozitia la foc mic pana obtinem o budinca. Luam de pe foc, dupa ce se racoreste putin vasul acoperim budinca cu o folie de plastic si lasam sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei apoi adaugam treptat budinca racita si mixam pana obtinem o crema omogena si catifelata. Impartim crema in 3 parti egale si asamblam prajitura. ati sesizat ca am folosit mult zahar vanilinat, mie imi place gustul vaniliei si am vrut sa fie parfumata prajitura. Voi folositi cum va place.

Asamblare prajitura cu mac:

1. Foaie cu mac, peste care intindem 1/3 din crema/

 2.Foaie bezea peste care intindem 1/3 crema.â

 3.Foaie cu mac peste care intindem 1/3 crema.

Inainte de ultima parte de crema presati putin cele 3 foi sa se lipeasca, abia apoi intindeti a treia parte de crema. Urmeaza decorarea prajiturii.

Decor prajitura cu mac: 50 grame ciocolata alba care se razuieste peste intreaga prajitura. Depozitati in camara invelita in hartie de copt sau staniol pana se va innmuia.