Timp de preparare:
1 ora (complexitate ridicata)
Ingrediente:
2 kg de visine, zahar(5 linguri pt un borcan de 800 g), 5 vanilii, apa.
Am avut nevoie de 8 borcane de 800 ml. cu capace filetate.
Mod de preparare:
Visinele sanatoase si tari, se curata de codite, se spala, se
asaza in borcane de 800 g, spalate bine si sterilizate la cuptor. Eu nu
am umplut borcanele cu fructe, puneti cate doriti, insa sa treaca de
jumatatea borcanului. Peste un borcan in care ati pus visine, adaugati
apa pana sus, cu un deget mai jos de gura borcanului, rasturnati apa
intrun vas, o masurati si aceea este cu aproximatie cantitatea de apa
necesara pt un borcan de compot. Intrun vas incapator, puneti atatea
masuri de apa, cate borcane de compot faceti si pt fiecare borcan
adaugati 5 linguri de zahar, adaugati apoi zaharul de vanilie si puneti
vasul pe foc, amastecand continuu pana se topeste zaharul si obtineti
zeama pt compot. Aceasta zeama, se toarna in fiecare borcan peste
visine, infiletati capacul, apoi asezati borcanele intro tava cu apa, pe
fundul careia puneti o carpa si puneti tava la cuptorul preincalzit.
Sunt gata cand incep sa se ridice bule de aer de pe fundul borcanului
spre capac si vedeti prima visina usor crapata. Acum puteti stinge focul
la cuptor si lasati compotul sa se raceasca pana ziua urmatoare cand il
asezati in camara. Nu va temeti, se va pastra fara conservant, daca ati
adaugat suficient zahar, fructele sunt perfect sanatoase, borcanele
curate si bine capsate. Este foarte bun peste iarna ca atare, visinele
le puteti folosi la prajituri, sau salate de fructe.
20 comments:
exact asa facea si mami compotul de visine.este foarte bun si 100%natural.o seara minunata!
Corect,nici eu nu pun nimic!Nici la dulceata nici la compot.Atunci de ce il mai facem in casa?
Asa am pus si eu anul acesta compotul de visine, fara conservant, sunt tare curioasa daca sta , oricum este mult mai sanatos! O seara placuta!
Excelent!
Si eu am facut, dar numai cateva borcane.
Buna reteta, imi place mult.Eu nu pun tava la cuptor ci pe foc, schimb tava cu un vas mare si adanc.
Mai fac si cu alcool, putine. Imi place sa le scot iarna si sa le trec prin ciocolata...
Excelent arata,si acelasi credca e si gustul :D
Bun si vara , bun si iarna acest compot.
Pup!
Da Sarah, este bun. Multumesc de vizita te astept mai des.
TeoBucatar, asa este.
Adela, cu siguranta va sta, daca fructele au fost sanatoase, borcanele sterilizate si compotul cu zahar suficient dunstulit. Astept sa-mi spui peste 2 -3 saptamani, iti vei da seama daca se pastreaza.
Miha, nici eu nu am facut foarte multe, ca am pus cirese, cateva, urmeaza saptaman asta caisele, apoi, prunele, gutuile si mai vad.... Sunt foarte bucuroasa ca mi-ai calcat pragul.
Irina, cred ca sunt un deliciu, multumesc de vizita, m-as bucura sa vi mult mai des.
Magazin de Electronice, iti multumesc pt aprecieri, imi face placere sa-mi fi oaspete.
Medi, Medi asa e, te pup oaspete drag. Imi place blogul, e tare frumos, te felicit.
foarte bun! Imi plac mult visinele sunt ami senzuale decat ciresele iar gustul e fantastic!
Asa este Gabi, si mie visinele imi plac mai mult.
Nam apucat sa fac compot de visine,defapt nu eu mama:P.nam mancat niciodata cu zahar vanilat.trebuie incercat nare ce sa strice.Multumesc!
Magazin de Electronice, are o aroma aparte, trebuie incercat.
Ador compotu mai ales de visine.Si a tau ce bn arata:X
este singurul compot pe care il beau
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita