Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci Pleurotus, 50-60 ml ulei, 2 lingurite boia rosie, 1 ceapa alba mica, sare, 1 lingurita vegeta, 1-2 lingurite condiment pt carne de porc, 2-3 crengute patrunjel verde, cateva crengute marar verde, 2 catei usturoi, 1 lingura faina alba.
Pt mamaliga: faina de porumb grisata, sare, apa.
Mod de preparare: intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taita marunt, calim usor ceapa, adaugam 2 lingurite boia rosie, amestecam, lasam 1 minut dupa care adaugam cupercile spalate si taiate bucati. Imi place sa folosesc ciuperci pleurotus pt ca nu se arunca nimic din ele, nu trebuiesc curatate de pielita, doar putin taiat din piciorus. Adaugam apa, nu prea multa pt ca mai lasa si ciupercile, punem vegeta si condimentul pt carnea de porc (acesta contine rozmarin, boia, praf de chimion, asa l-am cumparat in acest amestec), fierbem mancarea cam 15 minute, potrivim de sare si dregem cu o lingura de faina amestecata cu putina apa rece (diresatura sa iasa de consistenta unei smantani nu foarte groase). Stingem focul si adaugam usturoiul taiat marunt, verdeata de patrunjel si marar tocate. Intre timp, pregatim o mamaliga vartoasa, din care adaugam intre doua vase unse cu ulei, tasam ca sa ii dam forma unui ,,blid,,(in Ardeal blid inseamna farfurie pt cei care nu stiu). Dupa vreo 2-3 minute scoatem mamaliga din forme, apoi in blidul de mamaliga format punem mancare de ciuperci, care se potriveste de minune cu castraveti murati. Este o reteta de post, hranitoare si gustoasa.
Cam asa realizati ,,blidul,, de mamaliga. |
Taiti marginile ce depasesc formele, intoarceti cu gura in jos si scoateti mai inatai forma mare. |
Puneti si piper proaspat macinat pt aroma. |
S-a potrivit foarte bine cu castraveti murati. |
18 comments:
Arata foarte bine... Si-n Moldova spunem la fel, cind eram mica era rindul meu la spalat blidele (farfuriile)...
Multumesc Daniela, m-a bucurat vizita ta.
Pfoa, ce bine arata, trebuie neaparat sa-i arat si eu sotiei reteta.. mersi mult, imi lasa apa in gura, ma duc sa mananc un colt de paine...
@Mobella, ce sa zic, iti multumesc de vizita si aprecieri, pana una alta, pofta buna.
excelenta idee!:)ador combinatia de ciuperci cu mamaliga!
Mai, cum am nimerit eu tocmai la ciuperci? Stii tu ca eu si ciupercile nu ne prea intelegem. Dar ideea cu blidul de mamaliga e nemaipomenita. Pot sa pun in el alta tocanita si-mi satisfac pofta!
Bafta la roblogfest!
Cat mai multe voturi!
Pupici multi!
arata ca la restaurant nu gluma! si am o pofta maxima!:D te pup!:D
Si eu ca Mari, nu prea ... cu ciupercile, dar blidul il iau, pentru un pui vanatoresc
@diamond, multumesc de apreciere.
@mari, multumesc mult, poti sa-l iei sa-l umpli cu ce vrei tu.
@adi, ia-l, pt un pui bun n-o fi prea mic?
Ce frumos blid, ce mult imi place.
O seara frumoasa!
@alison, multumesc si mie imi place.
Premii care sper sa-ti faca placere te asteapta la mine pe blog sa le ridici.Pup!
Multumesc Medi, voi trece sa le iau.
vay cat de bine arata :D:D
mmm si parca mi s'a facut foame :)))
mm trebuie sa incerc si eu reteta:D
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita