Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: 1 capatana de varza murata, 3 lingurite piper macinat, bucatele de slanina afumata, 100 ml ulei, 1 ceapa, boia, 2 frunze de dafin, oua pt ochiuri.
Mod de preparare: intro cratita punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim 1 minut sa devina sticloasa, adaugam 2-3 lingurite de boia, adaugam varza taiata fideluta, adaugam bucati de slanina afumata, 150 ml. apa si lasam varza sa fiarba la foc mic vreo 2 ore(ca si sarmalele). Daca e nevoie se mai aduga apa si se fierbe pana se inmoaie varza. Se serveste cu oua ochiuri moi si piperate.
|
Varza murata |
|
Taiem varza fideluta |
|
|
Calim ceapa |
15 comments:
Nu am mancat inca combinatia asta,,,dar cred ca-i tare buna,O zi frumoasa!!
cat de bine arata :) trebuie incercat neaparat
Nici eu nu am mancat dar cu siguranta voi incerca.............imi surade ideea.O seara frumoasa!
une préparation appétissante et riche en saveurs
bonne soirée
e bine ca reteta este cu poze. ajuta foarte mult. multumesc
Asta da mancare ardeleneasca! :) Merita incercata.
Mirela poti incerca, nu cere prea multa munca ci timp pt fiertul verzei.
@Bucatareasa, multumesc.
Medi, sarutmana de vizita.
@Fimere, merci beaucoup.
@razvan, asa e, imaginile sunt de ajutor.
@Barbat La Cratita, multumesc draga colega.
Eu nu ma prea omor dupa carnea din sarmale, in schimb mananc cu mare placere varza :) Deci sunt convins ca mi-ar placea reteta ta, dar sunt curios daca are vreun nume - ceva dupa care s-o tin minte mai usor.
@barbat La Cratita, nu are alta denumire, eventual ,,mancare de varza murata cu oua ochiuri,,
dana timisoara incerc aceasta reteta chiar in seara asta,cred ca-i f.buna si simpla.multumesc ptr.idee.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita