Timp de preparare: 1 ora si 10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert, atasez imagine cu ,,burta,, pe care o cumpar, in general din magazine de tip Penny), 3-4 morcovi, 2-3 radacini patrunjel, o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate), 2 foi dafin, 10 boabe piper, 7 catei de usturoi, 2-3 linguri de otet, dupa gust, 3 galbenusuri, 250 g smantana, 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa si patrunjel verde tocat marunt, 1-2 cuburi cu gust de vita.
Mod de preparare:
Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Seaparat fierbem zarzavatul curatat, taiat marunt, in aproximativ 1 litru apa, continuam fierberea completa a zarzavatului. Cand zarzavatul este fiert, se lasa sa se raceasca putin, apoi se blenduieste si se adauga in oala cu ciorba, punem si cele 2 cuburi cu gust de vita, potrivim gustul de sare, otet, clocotim 1-2 minute, stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit cu presa. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat in farfurie, alaturi de ardei iute.
Burta de vita ambalata. |
Zarzavatul fiert si blenduit. |
Pofta buna! |
12 comments:
Buna, buna! :)
Am facut si eu zilele astea. Intr-adevar la restaurant este ceva mai groasa.
Tare buna-i ciorba de burta, nu o refuz niciodata!
O seara frumoasa!
Cristina, Alexandrina, va multumesc de vizita, va mai astept.
Tu sti ca si la noi se mananca ciorba de burta de numa-numa !!!
Te rog sa-mi spui ce parere au avut....consumatorii dupa ce ai mixat legumele....
Le-a placut mai mult asa ?
Te tzuc !
Da Sidy, sa sti ca le-a placut mai mult cu legumele mixate. Pupici.
Foarte buna aceasta reteta, mersi.
Ciorba de burta e specialitatea romanului. E greu sa nu iti placa asa ceva..
Chiar in week-end sotul meu a folosit reteta pentru a imi pregati o ciorba de burta, preferata mea. A iesit super!
Ciorba de burta este un deliciu cu care-mi rasfat familia de cate ori am ocazia!
Elena draga numai ciorba de burta cum ai descris-o matale fac ! Gustoasa, savuroasa.Si eu sunt din Tarnaveni la origini, dar de cand gatesc ciorba asta las pe astia in sud, fara comentarii. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!
Conerth, ma bucur sa aflu acest lucru, sunt chiar mandra ca va place aceasta reteta. Multumesc de vizita, poate citesti si alte retete care te tenteaza.
Mihai Daniel, Alin B, Chitic Oana, Daniela Frincu, va multumesc de aprecieri si de vizita.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita