duminică, februarie 27, 2011

Ciorba de burta 2

Aceasta reteta este cam la fel ca cealalta reteta pe care o gasiti AICI, insa consumatorii mei frecventi (fiul si sotul) imi tot spuneau ca ciorba pe care ei o mananca la local este mai groasa, atunci am decis sa fac o mica modificare si sa zdrobesc zarzavatul cu blenderul, apoi sa-l adaug la ciorba. In randurile urmatoare voi detalia reteta:
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert, atasez imagine cu ,,burta,, pe care o cumpar, in general din magazine de tip Penny), 3-4 morcovi, 2-3 radacini patrunjel, o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate), 2 foi dafin, 10 boabe piper, 7 catei de usturoi, 2-3 linguri de otet, dupa gust, 3 galbenusuri, 250 g smantana, 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa si patrunjel verde tocat marunt, 1-2 cuburi cu gust de vita. 
Mod de preparare:
Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Seaparat fierbem  zarzavatul curatat, taiat marunt, in aproximativ 1 litru apa, continuam fierberea completa a zarzavatului. Cand zarzavatul este fiert, se lasa sa se raceasca putin, apoi se blenduieste si se adauga in oala cu ciorba, punem si cele 2 cuburi cu gust de vita, potrivim gustul de sare, otet, clocotim 1-2 minute, stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit cu presa. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat in farfurie, alaturi de ardei iute.
Burta de vita ambalata.
Zarzavatul fiert si blenduit.

Pofta buna!

12 comentarii:

  1. Buna, buna! :)
    Am facut si eu zilele astea. Intr-adevar la restaurant este ceva mai groasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare buna-i ciorba de burta, nu o refuz niciodata!

    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina, Alexandrina, va multumesc de vizita, va mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu sti ca si la noi se mananca ciorba de burta de numa-numa !!!
    Te rog sa-mi spui ce parere au avut....consumatorii dupa ce ai mixat legumele....
    Le-a placut mai mult asa ?
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Sidy, sa sti ca le-a placut mai mult cu legumele mixate. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte buna aceasta reteta, mersi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ciorba de burta e specialitatea romanului. E greu sa nu iti placa asa ceva..

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar in week-end sotul meu a folosit reteta pentru a imi pregati o ciorba de burta, preferata mea. A iesit super!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ciorba de burta este un deliciu cu care-mi rasfat familia de cate ori am ocazia!

    RăspundețiȘtergere
  10. Elena draga numai ciorba de burta cum ai descris-o matale fac ! Gustoasa, savuroasa.Si eu sunt din Tarnaveni la origini, dar de cand gatesc ciorba asta las pe astia in sud, fara comentarii. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  11. Conerth, ma bucur sa aflu acest lucru, sunt chiar mandra ca va place aceasta reteta. Multumesc de vizita, poate citesti si alte retete care te tenteaza.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihai Daniel, Alin B, Chitic Oana, Daniela Frincu, va multumesc de aprecieri si de vizita.

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita