La prepararea sarmalutelor cu foi de vita de vie, am folosit frunze de la
congelator. Daca aveti frunze proaspete, nu uitati sa le opariti in apa clocotita.
Timp de preparare: 2 h 20 minute
Ingrediente: 600 g carne tocata de pasare, 1 ou, 1 ceapa verde, 3 linguri orez, 1 cartof, vegeta, boia, piper, sare, frunze de vita, 2 foi dafin, telina verde, patrunjel verde, 1 rosie mare, 1 cana bulion, cimbru, marar (eu am avut doar uscat, desi era mai bun proaspat), frunze de vita-de-vie, 2-3 fire cabanos (ceva afumat, pot fi si costite).
Mod de preparare: Intrun vas, punem carnea cu oul, vegeta, piper, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, cartoful razuit (pe razatoarea mare), orezul spalat si scurs de apa. Amestecam totul bine, apoi cu lingura luam din compozitia obtinuta, asezam pe cate o frunza, rulam formand sarmale. Am preparat cam 24, 25 de sarmalute. Pe fundul unei oale punem cateva frunze de vita-de-vie, apoi asezam circular sarmalele, cabanosul taiat bucati, frunzele de dafin, telina, patrunjelul, adaugam bulionul, completam cu apa sa fie acoperite sarmalutele si fierbem la foc domol cam 2 ore. Se servesc calde cu smantana si ardei iute.
4 comments:
Arata minunat, doamna Maria!
Mie imi plac mai mult decat cele in foi de varza, dar nu toata familia are aceeasi parere.
arata fantastic, felicitari...si la noi merge mai mult in foi de varza, dar trebuie sa incerc si varianta aceasta..multumesc...
pe tema aceasta o colectie buna de sortimente se afla si in meniurile acestor restaurante:
mancare traditionala
mmm... pe masura ce citeam postul si ma uitam la poze, imi ploua in gura de pofta. Si cu afumatura aia... e de vis!
Mi-am adus aminte de sarmalutele facute de soacra mea, din carne de cocos de curte. Nemaipomenite! Trebuie sa-i mai fac o vizita! :)
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita