4 iul. 2010

Friptura asortata (pasare, porc)

Timp de preparare: 1h si 30 minute.
Ingrediente: 2 pulpe intregi, mari de gaina, 400-500 g costita de porc proaspata, vegeta, sare, piper, boia, coteva rosioare (eu am avut la rezerva din congelator, am folosit 7 rosioare), cativa catei de usturoi, frunze de patrunjel verde.
Mod de preparare: pt ca cele 2 pulpe erau cam mari le-am portionat, obtinand 2 pulpe superioare si 2 inferioare. Costita am taiat-o bucati de-a lungul osului. Am asezat carnea spalata intro tava cu hartie de copt, am condimentat-o, am adaugat rosioarele, verdeata, am acoperit tava cu staniol si am dat-o la cuptor vreme de 1 h si vreo 30 minute. Inainte de a fi gata cu 10 minute, se scoate folia sa se rumeneasca fripturica. Am servit alaturi de cartofi noi la cuptor (peste care am razuit cas de oaie deosebit de gustos) si salata de cruditati (rosii, ceapa, castraveti).

2 comentarii:

Boabe de Cafea spunea...

O masa de duminica pe cinste. Felicitari!

maria elena spunea...

Multumesc de vizita Boabe de Cafea, te mai astept.