Zilele astea mi s-a facut pofta de ficatei de gaina. N-am stat prea mult pe ganduri, am cumparat ficat si am trecut la mesterit ficat pane cu pireu de cartofi. M-am gandit sa numesc reteta Ficat de gaina pane....si nu ficat de pasare, sa nu va zboare gandul la cine stie ce prepelite sau fazani. Asadar, am avut la dispozitie 1/2 kg de ficat, pe care l-am studiat atent sa nu aiba vreo bucatica de fiere ratacita si sa-mi amarasc mancarea. Spre bucuria mea, a fost bine curatat, am indepartat doar cateva pielite.
Ingrediente: 1/2 kg ficatei, 3 oua, 2-3 linguri de faina alba cernuta, sare, piper negru macinat, alte 3 linguri de faina( in care tavalim ficatul pt a absoarbe apa care a mai ramas, altfel s-ar putea sa sara uleiul la prajit), ulei pt prajit.
Pt pireu: 4 sau 5 cartofi mari, 1 lingura de unt, sare, 1 lingurita de zahar, cateva linguri de lapte (3-4 pt a subtia pireul).
Mod de preparare: am inceput cu spalatul ficatului in cateva ape, l-am lasat la scurs in strecuratoare vreo 10 minute. In acest timp am curatat, spalat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa rece cu sare. I-am lasat sa fiarba la foc domol, din momentul in care au inceput sa fiarba. Dupa fierbere, i-am scurs de apa, i-am pasat bine cu dispozitivul pt pireu, am adaugat untul, zaharul, am amestecat bine si am subtiat cu cateva linguri de lapte sa nu fie foarte vartos.
In timp ce au fiert cartofii, am pregatit ficatul pane. Am presarat sare si piper peste ficat, l-am amestecat sa se condimenteze uniform, apoi fiecare bucata de ficat se tavaleste prin faina sa se absoarba umezeala, dupa care se tavaleste printro compozitie de consistenta unei smantani fluide, care se pregateste astfel: cele 3 oua se bat bine, adaugam faina cernuta si putina sare, amestecam totul bine. Prajim fiecare ficatel in ulei incins, la foc potrivit, pe ambele parti, apoi il lasam la scurs pe un servetel de hartie.
Se servesc ficateii cu pireu de cartofi si castraveti murati sau salata de sfecla rosie.
45 comments:
ficat pane n-am mancat pana acum dar este foare apetisant.o zi faina!
bun bun :)
te pup cu drag
Cred ca au fost deliciosi ficateii!
Un An Nou Fericit iti doresc!
Uite ce nu am incercat inca si voi incerca cu siguranta :) Arata foarte bine! Pupicei si un calduros ,,La multi ani,,!!!
Sigur sunt foarte buni.Te pup!
La multi ani si un an bun! Si plin de bunatati! :)
N-am mancat ficat pane. E bun rau,nu? O sa testez si eu reteta, prea curioasa m-am facut de la o vreme ;) Seara faina!
Indiferent de ce pasare sunt, ficateii sunt preferatii mei.
Si asa pane sunt...deliciosi ( cum spune "generalul" meu)
Te tzuc Lenutico !
Nu am incercat inca dar sper sa fei la fel de gustos cum si arata.
Oooooooooooooooo, cat de mult imi place....demult nu am mai facut insa.
Pup si seara frumoasa!
Yummy, ii ador:)
sarah@: sunt tare buni, se pot consuma si reci. Pupici.
Emily@: da, da, sunt tare buni, te pupic si eu.
Alexandrina@: da scumpa au fost tare gustosi, te pupic, la fel si fetele tale dragute.
Adela Zilahi@: poti incerca, nu vei regreta. Iti multumesc frumos pt urari, la fel si tie impreuna cu familia ta.
DiaMar-bucataria galbena@: asa este, te pup si eu.
Miha@: draga mea, iti multumesc frumos, numai bine si tie.
Antonina@: multumesc de vizita, din curiozitate, poti incerca, eu zic ca sunt buni. Imi place blogul tau.
Sidy soro, ma bucur ca va plac, pup generalul scump.
Sisteme de copiat @: multumesc mult.
Medi@: te invit la mine. Pup si eu, numai bine!
Cu siguranta voi incerca! Dar stii ce-am facut ? am cumparat ficat de porc.. o sa-ti spun cum mi-a iesit! Te pup
Nu stiam ca ficateii pot fi facuti ca schnitzel sau cel putin nu am mancat eu niciodata.Fain!!!
trebuie sa fie tare bun ficatul pane! Pup
Antonina@: sa spun drept nu am incercat niciodata cu ficat de porc, dar crede-ma sunt tare curioasa cum ti-a iesit. Te pupic.
Sisteme de copiat@: da sunt tare buni, multumesc de aprecieri.
alinutzika@: asa este, sau poate ne place noua? Pup si eu.
Foarte gustos. Mersi de reteta :)
Foarte buni au iesit ficateii, o super reteta, ma bucur ca am descoperit acest blog.
Arata senzational, cred ca sunt deliciosi. Astazi sau cel tarziu maine ii execut :) Dana
o intrebare: Nu se intaresc daca ii saram cruzi? Dana
Dana draga, sa sti ca nu se intaresc.
Dana, multumesc pt vizita, te astept sa-mi spui daca ti-au placut.
Multumesc de raspuns, astazi ii pregatesc. Dana
I really like what you’re doing here. Keep posting that way. Take care!
I-am facut aseara, sunt deliciosi. Multumesc ! :) Dana
Una dintre mancarurile mele preferate in copilarie! Intr-adevar, foarte gustos :)
Dana@: ma bucur ca ai ales una din retetele mele sa le incerci, te mai astept. Poti sa-ti faci cont pe google, apoi sa te conectezi la membrii saitului, te consider deja prietena mea.
Marius Dan@: ma bucur ca ficatul pane este una din mancarurile copilariei tale, multumesc de vizita, esti binevenit oricand.
Arata foarte bine! Ultima poza m-a trimis in bucatarie de pofta :))
Te pup Maria. Dana
Pare foarte gustos. Weekend-ul acesta o sa incerc reteta sa vedem ce iese :)
Ti-am gasit blogul de pe google . E exact ceea ce cautam, mersi mult !
hmmm cat de bine arata..am sa fac si eu:d
vai de cand nu am mai mancat asa ceva,azi voi gati doar cu ficat,multumim
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita