joi, ianuarie 05, 2012
Ficat de gaina/pui pane
Zilele astea mi s-a facut pofta de ficatei de gaina. N-am stat prea mult pe ganduri, am cumparat ficat si am trecut la mesterit ficat pane cu pireu de cartofi. M-am gandit sa numesc reteta Ficat de gaina pane....si nu ficat de pasare, sa nu va zboare gandul la cine stie ce prepelite sau fazani. Asadar, am avut la dispozitie 1/2 kg de ficat, pe care l-am studiat atent sa nu aiba vreo bucatica de fiere ratacita si sa-mi amarasc mancarea. Spre bucuria mea, a fost bine curatat, am indepartat doar cateva pielite.
Ingrediente: 1/2 kg ficatei, 3 oua, 2-3 linguri de faina alba cernuta, sare, piper negru macinat, alte 3 linguri de faina( in care tavalim ficatul pt a absoarbe apa care a mai ramas, altfel s-ar putea sa sara uleiul la prajit), ulei pt prajit.
Pt pireu: 4 sau 5 cartofi mari, 1 lingura de unt, sare, 1 lingurita de zahar, cateva linguri de lapte (3-4 pt a subtia pireul).
Mod de preparare: am inceput cu spalatul ficatului in cateva ape, l-am lasat la scurs in strecuratoare vreo 10 minute. In acest timp am curatat, spalat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa rece cu sare. I-am lasat sa fiarba la foc domol, din momentul in care au inceput sa fiarba. Dupa fierbere, i-am scurs de apa, i-am pasat bine cu dispozitivul pt pireu, am adaugat untul, zaharul, am amestecat bine si am subtiat cu cateva linguri de lapte sa nu fie foarte vartos.
In timp ce au fiert cartofii, am pregatit ficatul pane. Am presarat sare si piper peste ficat, l-am amestecat sa se condimenteze uniform, apoi fiecare bucata de ficat se tavaleste prin faina sa se absoarba umezeala, dupa care se tavaleste printro compozitie de consistenta unei smantani fluide, care se pregateste astfel: cele 3 oua se bat bine, adaugam faina cernuta si putina sare, amestecam totul bine. Prajim fiecare ficatel in ulei incins, la foc potrivit, pe ambele parti, apoi il lasam la scurs pe un servetel de hartie.
Se servesc ficateii cu pireu de cartofi si castraveti murati sau salata de sfecla rosie.
ficat pane n-am mancat pana acum dar este foare apetisant.o zi faina!
RăspundețiȘtergerebun bun :)
RăspundețiȘtergerete pup cu drag
Cred ca au fost deliciosi ficateii!
RăspundețiȘtergereUn An Nou Fericit iti doresc!
Uite ce nu am incercat inca si voi incerca cu siguranta :) Arata foarte bine! Pupicei si un calduros ,,La multi ani,,!!!
RăspundețiȘtergereSigur sunt foarte buni.Te pup!
RăspundețiȘtergereLa multi ani si un an bun! Si plin de bunatati! :)
RăspundețiȘtergereN-am mancat ficat pane. E bun rau,nu? O sa testez si eu reteta, prea curioasa m-am facut de la o vreme ;) Seara faina!
RăspundețiȘtergereIndiferent de ce pasare sunt, ficateii sunt preferatii mei.
RăspundețiȘtergereSi asa pane sunt...deliciosi ( cum spune "generalul" meu)
Te tzuc Lenutico !
Nu am incercat inca dar sper sa fei la fel de gustos cum si arata.
RăspundețiȘtergereOooooooooooooooo, cat de mult imi place....demult nu am mai facut insa.
RăspundețiȘtergerePup si seara frumoasa!
Yummy, ii ador:)
RăspundețiȘtergeresarah@: sunt tare buni, se pot consuma si reci. Pupici.
RăspundețiȘtergereEmily@: da, da, sunt tare buni, te pupic si eu.
RăspundețiȘtergereAlexandrina@: da scumpa au fost tare gustosi, te pupic, la fel si fetele tale dragute.
RăspundețiȘtergereAdela Zilahi@: poti incerca, nu vei regreta. Iti multumesc frumos pt urari, la fel si tie impreuna cu familia ta.
RăspundețiȘtergereDiaMar-bucataria galbena@: asa este, te pup si eu.
RăspundețiȘtergereMiha@: draga mea, iti multumesc frumos, numai bine si tie.
RăspundețiȘtergereAntonina@: multumesc de vizita, din curiozitate, poti incerca, eu zic ca sunt buni. Imi place blogul tau.
RăspundețiȘtergereSidy soro, ma bucur ca va plac, pup generalul scump.
RăspundețiȘtergereSisteme de copiat @: multumesc mult.
RăspundețiȘtergereMedi@: te invit la mine. Pup si eu, numai bine!
RăspundețiȘtergereCu siguranta voi incerca! Dar stii ce-am facut ? am cumparat ficat de porc.. o sa-ti spun cum mi-a iesit! Te pup
RăspundețiȘtergereNu stiam ca ficateii pot fi facuti ca schnitzel sau cel putin nu am mancat eu niciodata.Fain!!!
RăspundețiȘtergeretrebuie sa fie tare bun ficatul pane! Pup
RăspundețiȘtergereAntonina@: sa spun drept nu am incercat niciodata cu ficat de porc, dar crede-ma sunt tare curioasa cum ti-a iesit. Te pupic.
RăspundețiȘtergereSisteme de copiat@: da sunt tare buni, multumesc de aprecieri.
RăspundețiȘtergerealinutzika@: asa este, sau poate ne place noua? Pup si eu.
RăspundețiȘtergereFoarte gustos. Mersi de reteta :)
RăspundețiȘtergereFoarte buni au iesit ficateii, o super reteta, ma bucur ca am descoperit acest blog.
RăspundețiȘtergereArata senzational, cred ca sunt deliciosi. Astazi sau cel tarziu maine ii execut :) Dana
RăspundețiȘtergereo intrebare: Nu se intaresc daca ii saram cruzi? Dana
RăspundețiȘtergereDana draga, sa sti ca nu se intaresc.
RăspundețiȘtergereDana, multumesc pt vizita, te astept sa-mi spui daca ti-au placut.
RăspundețiȘtergereMultumesc de raspuns, astazi ii pregatesc. Dana
RăspundețiȘtergereI really like what you’re doing here. Keep posting that way. Take care!
RăspundețiȘtergereI-am facut aseara, sunt deliciosi. Multumesc ! :) Dana
RăspundețiȘtergereUna dintre mancarurile mele preferate in copilarie! Intr-adevar, foarte gustos :)
RăspundețiȘtergereDana@: ma bucur ca ai ales una din retetele mele sa le incerci, te mai astept. Poti sa-ti faci cont pe google, apoi sa te conectezi la membrii saitului, te consider deja prietena mea.
RăspundețiȘtergereMarius Dan@: ma bucur ca ficatul pane este una din mancarurile copilariei tale, multumesc de vizita, esti binevenit oricand.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine! Ultima poza m-a trimis in bucatarie de pofta :))
RăspundețiȘtergereTe pup Maria. Dana
RăspundețiȘtergerePare foarte gustos. Weekend-ul acesta o sa incerc reteta sa vedem ce iese :)
RăspundețiȘtergereTi-am gasit blogul de pe google . E exact ceea ce cautam, mersi mult !
RăspundețiȘtergerehmmm cat de bine arata..am sa fac si eu:d
RăspundețiȘtergerevai de cand nu am mai mancat asa ceva,azi voi gati doar cu ficat,multumim
RăspundețiȘtergere