marți, ianuarie 24, 2012

Ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi



Carnea de porc- ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des. De aceasta data, am ales sa gatesc ceafa la tava cu garnitura de broccoli si cartofi natur.
Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 800 g ceafa de porc taiata felii, sare, piper macinat, boia de ardei iute, vegeta, cativa catei de usturoi, 3 linguri de ulei, cartofi (cantitatea dupa preferita), broccoli (cantitatea dupa preferinta). Vreau sa specific ca pt 3 portii am avut 6 cartofiori si cam 1/2 kg broccoli.
Mod de preparare: feliile de ceafa se aseaza intrun vas rezistent la cuptor(eu am folosit o tava emailata), se condimenteaza, se adauga apa, ulei, cateii de usturoi (mai nou ii adaug necuratati), se acopera vasul cu folie de aluminu si se da la cuptorul preincalzit, unde se tine cam 1 ora. Inainte de incheierea procesului termic cu vreo 10 minute, daca doriti ca friptura sa se rumenesca, scoateti folia de aluminiu. In timp ce tineti friptura la cuptor, curatati cartofii ii taiati in 4 si ii fierbeti la foc mic in apa cu sare. Eu am folosit cartofi nu prea mari. Inainte de a servi mancarea, fierbeti broccoli (spalat si desfacut in buchetele mai mari) cam 5 minute in apa cu sare. Scurgeti cartofii si broccoli de apa. Seviti ceafa de porc alaturi de cartofi si broccoli.







24 comments:

Emily spunea...

nu prea mananc eu porc, dar combinatia de cartofi cu brocoli e bestiala! te pup scumpa mea!

Mari spunea...

Chiar nu stiam ce sa fac astazi pentru pranz.
Imediat trec la confectionat! Multumesc pentru idee. Pupici!

Ioana V. spunea...

o mancarica pe care sotul meu o adora!

Noni Calivita spunea...

Ceafa la gratar i-mi place cel mai mult .
Incerca-ti .
Pofta buna.

maria elena spunea...

Emily@: iti multumesc.

maria elena spunea...

Mari draga sa fi sanatoasa, cu tot dragul, spor la confectionat si pofta buna!

maria elena spunea...

alinutzika@: ma bucur, atunci la preparat sa-i faci pe plac!

maria elena spunea...

Noni Calivita@: gatim si ceafa la gratar destul de des, multumesc de vizita.

Lubita Iancu spunea...

Bun e porcusorul,dar brocoli te superi daca-l dau deoparte??
te pup!

Boabe de Cafea spunea...

Mmm! Tare gustos!

TeoBucatar spunea...

Adevarul e ca am cam facut pauza de purcel si tu imi faci pofta cu ceafa asta:)

In bucatarie la Sidy spunea...

Cat de bine arata ceafa asta !
Numai nu ma pot impaca cu brocoli, desi stiu ca este foarte sanatos....
Te tzuc Lenutico !

maria elena spunea...

Multumesc Cristina!

maria elena spunea...

Sidy, draga las ca pap eu broccoli, mie chiar imi place, ia tu si Lulu carnita. Va pup dragele mele prietene.

maria mihalache spunea...

Un premiu oferit cu toata dragostea te asteapta sa-l ridici.Iti multumesc!

Mari spunea...

Mariela, te rog sa iei premiul de la mine, nu de la Medy! hahahaha
Venisem sa-ti fac invitatia, dar Medy e mai tanara si a ajuns inaintea mea.
Pupici!

dana spunea...

Wow, ce bine arata. Hai ca m-a luat o foame... Voi incerca astazi la pranz aceasta reteta.

Iulia spunea...

Arata super, trebuie sa incerc neaparat reteta. Imi saliveaza gura nu de alta ;)

Marian spunea...

Multumim frumos! O sa treaca pe meniul de weekend.

maria elena spunea...

dana@: sper ca esti multumita, a iesit bine?

maria elena spunea...

iulia@: multumesc frumos.

maria elena spunea...

marian@: astept pareri.

Veilside spunea...

Tot porcul ramane cea mai buna leguma :)

maria elena spunea...

Veilside@: asa este ramane mereu in top!

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita