marți, ianuarie 24, 2012

Ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi



Carnea de porc- ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des. De aceasta data, am ales sa gatesc ceafa la tava cu garnitura de broccoli si cartofi natur.
Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 800 g ceafa de porc taiata felii, sare, piper macinat, boia de ardei iute, vegeta, cativa catei de usturoi, 3 linguri de ulei, cartofi (cantitatea dupa preferita), broccoli (cantitatea dupa preferinta). Vreau sa specific ca pt 3 portii am avut 6 cartofiori si cam 1/2 kg broccoli.
Mod de preparare: feliile de ceafa se aseaza intrun vas rezistent la cuptor(eu am folosit o tava emailata), se condimenteaza, se adauga apa, ulei, cateii de usturoi (mai nou ii adaug necuratati), se acopera vasul cu folie de aluminu si se da la cuptorul preincalzit, unde se tine cam 1 ora. Inainte de incheierea procesului termic cu vreo 10 minute, daca doriti ca friptura sa se rumenesca, scoateti folia de aluminiu. In timp ce tineti friptura la cuptor, curatati cartofii ii taiati in 4 si ii fierbeti la foc mic in apa cu sare. Eu am folosit cartofi nu prea mari. Inainte de a servi mancarea, fierbeti broccoli (spalat si desfacut in buchetele mai mari) cam 5 minute in apa cu sare. Scurgeti cartofii si broccoli de apa. Seviti ceafa de porc alaturi de cartofi si broccoli.







24 de comentarii:

  1. nu prea mananc eu porc, dar combinatia de cartofi cu brocoli e bestiala! te pup scumpa mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar nu stiam ce sa fac astazi pentru pranz.
    Imediat trec la confectionat! Multumesc pentru idee. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. o mancarica pe care sotul meu o adora!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceafa la gratar i-mi place cel mai mult .
    Incerca-ti .
    Pofta buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mari draga sa fi sanatoasa, cu tot dragul, spor la confectionat si pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. alinutzika@: ma bucur, atunci la preparat sa-i faci pe plac!

    RăspundețiȘtergere
  7. Noni Calivita@: gatim si ceafa la gratar destul de des, multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun e porcusorul,dar brocoli te superi daca-l dau deoparte??
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Adevarul e ca am cam facut pauza de purcel si tu imi faci pofta cu ceafa asta:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat de bine arata ceafa asta !
    Numai nu ma pot impaca cu brocoli, desi stiu ca este foarte sanatos....
    Te tzuc Lenutico !

    RăspundețiȘtergere
  11. Sidy, draga las ca pap eu broccoli, mie chiar imi place, ia tu si Lulu carnita. Va pup dragele mele prietene.

    RăspundețiȘtergere
  12. Un premiu oferit cu toata dragostea te asteapta sa-l ridici.Iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mariela, te rog sa iei premiul de la mine, nu de la Medy! hahahaha
    Venisem sa-ti fac invitatia, dar Medy e mai tanara si a ajuns inaintea mea.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Wow, ce bine arata. Hai ca m-a luat o foame... Voi incerca astazi la pranz aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata super, trebuie sa incerc neaparat reteta. Imi saliveaza gura nu de alta ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumim frumos! O sa treaca pe meniul de weekend.

    RăspundețiȘtergere
  17. dana@: sper ca esti multumita, a iesit bine?

    RăspundețiȘtergere
  18. Tot porcul ramane cea mai buna leguma :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Veilside@: asa este ramane mereu in top!

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita