Carnea de porc- ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des. De aceasta data, am ales sa gatesc ceafa la tava cu garnitura de broccoli si cartofi natur.
Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 800 g ceafa de porc taiata felii, sare, piper macinat, boia de ardei iute, vegeta, cativa catei de usturoi, 3 linguri de ulei, cartofi (cantitatea dupa preferita), broccoli (cantitatea dupa preferinta). Vreau sa specific ca pt 3 portii am avut 6 cartofiori si cam 1/2 kg broccoli.
Mod de preparare: feliile de ceafa se aseaza intrun vas rezistent la cuptor(eu am folosit o tava emailata), se condimenteaza, se adauga apa, ulei, cateii de usturoi (mai nou ii adaug necuratati), se acopera vasul cu folie de aluminu si se da la cuptorul preincalzit, unde se tine cam 1 ora. Inainte de incheierea procesului termic cu vreo 10 minute, daca doriti ca friptura sa se rumenesca, scoateti folia de aluminiu. In timp ce tineti friptura la cuptor, curatati cartofii ii taiati in 4 si ii fierbeti la foc mic in apa cu sare. Eu am folosit cartofi nu prea mari. Inainte de a servi mancarea, fierbeti broccoli (spalat si desfacut in buchetele mai mari) cam 5 minute in apa cu sare. Scurgeti cartofii si broccoli de apa. Seviti ceafa de porc alaturi de cartofi si broccoli.
nu prea mananc eu porc, dar combinatia de cartofi cu brocoli e bestiala! te pup scumpa mea!
RăspundețiȘtergereChiar nu stiam ce sa fac astazi pentru pranz.
RăspundețiȘtergereImediat trec la confectionat! Multumesc pentru idee. Pupici!
o mancarica pe care sotul meu o adora!
RăspundețiȘtergereCeafa la gratar i-mi place cel mai mult .
RăspundețiȘtergereIncerca-ti .
Pofta buna.
Emily@: iti multumesc.
RăspundețiȘtergereMari draga sa fi sanatoasa, cu tot dragul, spor la confectionat si pofta buna!
RăspundețiȘtergerealinutzika@: ma bucur, atunci la preparat sa-i faci pe plac!
RăspundețiȘtergereNoni Calivita@: gatim si ceafa la gratar destul de des, multumesc de vizita.
RăspundețiȘtergereBun e porcusorul,dar brocoli te superi daca-l dau deoparte??
RăspundețiȘtergerete pup!
Mmm! Tare gustos!
RăspundețiȘtergereAdevarul e ca am cam facut pauza de purcel si tu imi faci pofta cu ceafa asta:)
RăspundețiȘtergereCat de bine arata ceafa asta !
RăspundețiȘtergereNumai nu ma pot impaca cu brocoli, desi stiu ca este foarte sanatos....
Te tzuc Lenutico !
Multumesc Cristina!
RăspundețiȘtergereSidy, draga las ca pap eu broccoli, mie chiar imi place, ia tu si Lulu carnita. Va pup dragele mele prietene.
RăspundețiȘtergereUn premiu oferit cu toata dragostea te asteapta sa-l ridici.Iti multumesc!
RăspundețiȘtergereMariela, te rog sa iei premiul de la mine, nu de la Medy! hahahaha
RăspundețiȘtergereVenisem sa-ti fac invitatia, dar Medy e mai tanara si a ajuns inaintea mea.
Pupici!
Wow, ce bine arata. Hai ca m-a luat o foame... Voi incerca astazi la pranz aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereArata super, trebuie sa incerc neaparat reteta. Imi saliveaza gura nu de alta ;)
RăspundețiȘtergereMultumim frumos! O sa treaca pe meniul de weekend.
RăspundețiȘtergeredana@: sper ca esti multumita, a iesit bine?
RăspundețiȘtergereiulia@: multumesc frumos.
RăspundețiȘtergeremarian@: astept pareri.
RăspundețiȘtergereTot porcul ramane cea mai buna leguma :)
RăspundețiȘtergereVeilside@: asa este ramane mereu in top!
RăspundețiȘtergere