duminică, septembrie 25, 2011

Supa-crema de gogonele

In aceasta perioada a anului se gasesc gogonele din belsug, de aceea va recomand o reteta de Supa-crema de gogonele, usor de realizat ca timp si dificultate, insa neasteptat de gustoasa si satioasa.
Timp de preparare: aproximativ 35 minute.
Ingrediente: 1 kg gogonele, 2 catei mari de usturoi, 1 lingura de zahar, 1 l supa de legume, 200 g cas de oaie, 200 g smantana, vreo 20 frunzulite de busuioc, vreo 10 inflorescente de busuioc, 7 linguri ulei de masline, sare, piper. Ingredientele sunt pentru 4 portii.
Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintrun l de apa fiarta la care adaugati 3-4 lingurite de vegeta. Daca nu folositi vegeta, atunci preparati o supa din 1,5 l(1 litru si jumatate) de apa in care fierbeti zarzavat(ceapa, morcovi, patrunjel). Dupa fierberea zarzavatului sa va ramana 1 l supa.
Mod de preparare: spalati gogonelele si taiati-le felii subtiri. Pastrati 2 sau 3 gogonele pt ornarea supei. Intro oala punem uleiul de masline la incins, adaugam usturoiul curatat si taiat felii subtiri, gogonelele, zaharul, putina sare, piper si calim 5 minute. Turnam apoi supa de legume si fierbem totul timp de 10 minute, potrivim gustul de sare daca mai e nevoie. Lasati preparatul sa se racoreasca apoi il mixati cu robotul vertical impreuna cu smantana, casul de oaie taiat cubulete si frunzele de busuioc spalate. Se obtine o crema moale, pe care o portionati in farfurii de supa si ornati cu felii de gogonele si inflorescente de busuioc.

21 comments:

TeoBucatar spunea...

Salata de gogonele am facut dar reteta asta e noua pentru mine!Cum o fi?

maria elena spunea...

Draga TeoBucatar, mie mi-a placut, intro saptamana am gatit de 2 ori aceasta supica. Tare mi-ar placea sa o incerci, sunt curioasa daca va fi si pe placul tau. Iti multumesc pt vizita, iti doresc o saptamana frumoasa plina de realizari.

Iepuri de vanzare spunea...

Nu am mancat niciodata, dar fiindca este sezonul inca am sa o pun pe mama sa imi gateasca!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Nu am gatit asa ceva pana acum,dar sigur nu are ce sa fie rau.Pup!

maria elena spunea...

DiaMar-bucataria galbena@: nu e rea e deloc si in plus se prepara repede. Pup si eu.

Maya spunea...

Nu am mîncat supa de gogonele niciodata. Interesant, doar ca acum nu mai am gogonele...

maria elena spunea...

Maya, daca te tenteaza reteta gogonele mai sunt si la piata, multumesc pt vizita.

Diana spunea...

Marielena interesanta supa ta...ma intreb ce gust o avea? nu am mancat niciodata!

viviana spunea...

Suna bine...mai am niste gogonele prin gradina asa ca o sa incerc si eu...bv

viviana spunea...

Maria, apropo, vrei sa facem schimb de link-uri?

maria elena spunea...

Draga diana@: chiar iti recomand sa o incerci, precis ai in gradina gogonele, este foarte hranitoare si se gateste rapid. Mie mi-a placut foarte tare, e dulce-acrisoara si smantana cu branza ii desavarsesc gustul. Pupici.

maria elena spunea...

viviana@: merita incercata, multumesc de vizita.

maria elena spunea...

viviana sunt de acord, cum sa nu!

Haine Online spunea...

Arata extraordinar.Chiar nu am mai mancat asa ceva.

maria elena spunea...

Haine Online, merita incercata!

Tania spunea...

Suna inedit, nu am mancat niciodata. Nici macar nu am mai auzit pana acum de un asemenea fel de supa!

maria elena spunea...

Tania draga, este o supa crema din bucataria italiana, poate de aceea nu ai auzit pana acum, insa te asigur ca e o bunatate. Iti multumesc mult de vizita.

Mari spunea...

Merita sa incerc si eu. Imi place ca se face repede!

Unknown spunea...

Omul cit traieste,invata.
N-am auzit niciodata de asa ceva.O voi face,cind voi avea gogonele.Ne plac supele crema.Chiar azi,am facut supa -crema de dovlecei.
Multumesc Maria Elena pt.reteta.

Anonim spunea...

gonelele sunt murate?

maria elena spunea...

Draga anonim, gogonele proaspete.

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita