In aceasta perioada a anului se gasesc gogonele din belsug, de aceea va recomand o reteta de Supa-crema de gogonele, usor de realizat ca timp si dificultate, insa neasteptat de gustoasa si satioasa.
Timp de preparare: aproximativ 35 minute.
Ingrediente: 1 kg gogonele, 2 catei mari de usturoi, 1 lingura de zahar, 1 l supa de legume, 200 g cas de oaie, 200 g smantana, vreo 20 frunzulite de busuioc, vreo 10 inflorescente de busuioc, 7 linguri ulei de masline, sare, piper. Ingredientele sunt pentru 4 portii.
Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintrun l de apa fiarta la care adaugati 3-4 lingurite de vegeta. Daca nu folositi vegeta, atunci preparati o supa din 1,5 l(1 litru si jumatate) de apa in care fierbeti zarzavat(ceapa, morcovi, patrunjel). Dupa fierberea zarzavatului sa va ramana 1 l supa.
Mod de preparare: spalati gogonelele si taiati-le felii subtiri. Pastrati 2 sau 3 gogonele pt ornarea supei. Intro oala punem uleiul de masline la incins, adaugam usturoiul curatat si taiat felii subtiri, gogonelele, zaharul, putina sare, piper si calim 5 minute. Turnam apoi supa de legume si fierbem totul timp de 10 minute, potrivim gustul de sare daca mai e nevoie. Lasati preparatul sa se racoreasca apoi il mixati cu robotul vertical impreuna cu smantana, casul de oaie taiat cubulete si frunzele de busuioc spalate. Se obtine o crema moale, pe care o portionati in farfurii de supa si ornati cu felii de gogonele si inflorescente de busuioc.
Salata de gogonele am facut dar reteta asta e noua pentru mine!Cum o fi?
RăspundețiȘtergereDraga TeoBucatar, mie mi-a placut, intro saptamana am gatit de 2 ori aceasta supica. Tare mi-ar placea sa o incerci, sunt curioasa daca va fi si pe placul tau. Iti multumesc pt vizita, iti doresc o saptamana frumoasa plina de realizari.
RăspundețiȘtergeregonelele sunt murate?
ȘtergereDraga anonim, gogonele proaspete.
ȘtergereNu am mancat niciodata, dar fiindca este sezonul inca am sa o pun pe mama sa imi gateasca!
RăspundețiȘtergereNu am gatit asa ceva pana acum,dar sigur nu are ce sa fie rau.Pup!
RăspundețiȘtergereDiaMar-bucataria galbena@: nu e rea e deloc si in plus se prepara repede. Pup si eu.
RăspundețiȘtergereNu am mîncat supa de gogonele niciodata. Interesant, doar ca acum nu mai am gogonele...
RăspundețiȘtergereMaya, daca te tenteaza reteta gogonele mai sunt si la piata, multumesc pt vizita.
RăspundețiȘtergereMarielena interesanta supa ta...ma intreb ce gust o avea? nu am mancat niciodata!
RăspundețiȘtergereSuna bine...mai am niste gogonele prin gradina asa ca o sa incerc si eu...bv
RăspundețiȘtergereMaria, apropo, vrei sa facem schimb de link-uri?
RăspundețiȘtergereDraga diana@: chiar iti recomand sa o incerci, precis ai in gradina gogonele, este foarte hranitoare si se gateste rapid. Mie mi-a placut foarte tare, e dulce-acrisoara si smantana cu branza ii desavarsesc gustul. Pupici.
RăspundețiȘtergereviviana@: merita incercata, multumesc de vizita.
RăspundețiȘtergereviviana sunt de acord, cum sa nu!
RăspundețiȘtergereArata extraordinar.Chiar nu am mai mancat asa ceva.
RăspundețiȘtergereHaine Online, merita incercata!
RăspundețiȘtergereSuna inedit, nu am mancat niciodata. Nici macar nu am mai auzit pana acum de un asemenea fel de supa!
RăspundețiȘtergereTania draga, este o supa crema din bucataria italiana, poate de aceea nu ai auzit pana acum, insa te asigur ca e o bunatate. Iti multumesc mult de vizita.
RăspundețiȘtergereMerita sa incerc si eu. Imi place ca se face repede!
RăspundețiȘtergereOmul cit traieste,invata.
RăspundețiȘtergereN-am auzit niciodata de asa ceva.O voi face,cind voi avea gogonele.Ne plac supele crema.Chiar azi,am facut supa -crema de dovlecei.
Multumesc Maria Elena pt.reteta.