duminică, septembrie 25, 2011

Supa-crema de gogonele

In aceasta perioada a anului se gasesc gogonele din belsug, de aceea va recomand o reteta de Supa-crema de gogonele, usor de realizat ca timp si dificultate, insa neasteptat de gustoasa si satioasa.
Timp de preparare: aproximativ 35 minute.
Ingrediente: 1 kg gogonele, 2 catei mari de usturoi, 1 lingura de zahar, 1 l supa de legume, 200 g cas de oaie, 200 g smantana, vreo 20 frunzulite de busuioc, vreo 10 inflorescente de busuioc, 7 linguri ulei de masline, sare, piper. Ingredientele sunt pentru 4 portii.
Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintrun l de apa fiarta la care adaugati 3-4 lingurite de vegeta. Daca nu folositi vegeta, atunci preparati o supa din 1,5 l(1 litru si jumatate) de apa in care fierbeti zarzavat(ceapa, morcovi, patrunjel). Dupa fierberea zarzavatului sa va ramana 1 l supa.
Mod de preparare: spalati gogonelele si taiati-le felii subtiri. Pastrati 2 sau 3 gogonele pt ornarea supei. Intro oala punem uleiul de masline la incins, adaugam usturoiul curatat si taiat felii subtiri, gogonelele, zaharul, putina sare, piper si calim 5 minute. Turnam apoi supa de legume si fierbem totul timp de 10 minute, potrivim gustul de sare daca mai e nevoie. Lasati preparatul sa se racoreasca apoi il mixati cu robotul vertical impreuna cu smantana, casul de oaie taiat cubulete si frunzele de busuioc spalate. Se obtine o crema moale, pe care o portionati in farfurii de supa si ornati cu felii de gogonele si inflorescente de busuioc.

21 de comentarii:

  1. Salata de gogonele am facut dar reteta asta e noua pentru mine!Cum o fi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga TeoBucatar, mie mi-a placut, intro saptamana am gatit de 2 ori aceasta supica. Tare mi-ar placea sa o incerci, sunt curioasa daca va fi si pe placul tau. Iti multumesc pt vizita, iti doresc o saptamana frumoasa plina de realizari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat niciodata, dar fiindca este sezonul inca am sa o pun pe mama sa imi gateasca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am gatit asa ceva pana acum,dar sigur nu are ce sa fie rau.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. DiaMar-bucataria galbena@: nu e rea e deloc si in plus se prepara repede. Pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am mîncat supa de gogonele niciodata. Interesant, doar ca acum nu mai am gogonele...

    RăspundețiȘtergere
  7. Maya, daca te tenteaza reteta gogonele mai sunt si la piata, multumesc pt vizita.

    RăspundețiȘtergere
  8. Marielena interesanta supa ta...ma intreb ce gust o avea? nu am mancat niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Suna bine...mai am niste gogonele prin gradina asa ca o sa incerc si eu...bv

    RăspundețiȘtergere
  10. Maria, apropo, vrei sa facem schimb de link-uri?

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga diana@: chiar iti recomand sa o incerci, precis ai in gradina gogonele, este foarte hranitoare si se gateste rapid. Mie mi-a placut foarte tare, e dulce-acrisoara si smantana cu branza ii desavarsesc gustul. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  12. viviana@: merita incercata, multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata extraordinar.Chiar nu am mai mancat asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  14. Suna inedit, nu am mancat niciodata. Nici macar nu am mai auzit pana acum de un asemenea fel de supa!

    RăspundețiȘtergere
  15. Tania draga, este o supa crema din bucataria italiana, poate de aceea nu ai auzit pana acum, insa te asigur ca e o bunatate. Iti multumesc mult de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  16. Merita sa incerc si eu. Imi place ca se face repede!

    RăspundețiȘtergere
  17. Omul cit traieste,invata.
    N-am auzit niciodata de asa ceva.O voi face,cind voi avea gogonele.Ne plac supele crema.Chiar azi,am facut supa -crema de dovlecei.
    Multumesc Maria Elena pt.reteta.

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita