Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, 3 linguri de orez, 2 linguri de gris, 2 oua, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 cartof mare, 1 lingura tarhon proaspat sau in otet, 1 legatura patrunjel verde, 1 leg leustean, 2-3 rosii, 2 catei de usturoi, otet de mere cu miere, sare.
Mod de preparare: intro oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de patrunjel, cartoful, rosiile, curatate, spalate ( taiate cubulete, rondele, cum va place) si lasati sa fiarba 10-15 minute, timp in care pregatiti compozitia de perisoare. Pt compozitia de perisoare procedam astfel: intrun castron, amestecam carnea tocata cu orezul (curatat de impuritati spalat si scurs de apa), grisul, ouale si putina sare. Framantam bine compozitia, apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare, pe care le adaugam in oala in care fierbe zarzavatul. Fierbem ciorba la foc potrivit timp de 20-25 minute, pana fierbe orezul din perisoare, potrivim gustul ciorbei de sare, inacrim cu otet de mere dupa pofta inimii, adaugam usturoiul zdrobit, mai lasam ciorba in clocot 1 minut apoi stingem focul. Deasupra ciorbei presaram tarhonul, patrunjelul si leusteanul tocate. Daca doriti adaugati smantana si serviti cu ardei iute.
25 comments:
Astea-s bune si fara tarhon dar cu cred ca sunt grozave!
Ma inscriu la o portie de ciorba!!
Foarte buna ciorbica, am mancat si cu marar, oricum sunt bune perisoarele, o ciorbica printre preferate! O seara placuta!
Si eu si eu vreau.
Seara buna draga Lenutica!
singura ciorba de care mi-a fost dor in ultimii 6 ani si singura pe care am facut-o delicioasa!
TeoBucatar@: asa e, sunt bune in toate modurile.
Alexandrina, pofteste!
Este o bunatate de care mananci pana nu mai poti yumi,yumi. Foarte buna !
Adela, multumesc de vizita si aprecieri.
Medi, te poftesc cu tot dragul, pupici.
sarah@: intradevar e gustoasa si satioasa, te pup, iti multumesc pt vizita.
Lia, cred ca e in topul preferintelor la romani, langa ciorba de burta.
Ciorba mea preferata!!! Foarte buna! O zi placuta!
Nely@: multumesc frumos.
nus un fan al tarhonului dar in aceasta combinatie se potriveste de minune.chiar ma saturasem de banala ciorba de perisoare.multumesc mult
Tarhonul se foloseste mai mult in zona Ardealului, in bucuresti nu prea gasesti la piata asa ceva, dar intr-adevar ii da ciorbei un gust deosebit
Magazin de Electrotehnice, ma bucur ca iti place reteta, multumesc pt vizita.
aer conditionat@: asa e, la noi in Ardeal, tarhonul este o planta aromata apreciata si des folosita la ciorbe, in special la cele cu carne proaspata si afumata.
Mama cat de bine arata, imi ploua in gura la propriu. =)
ExlosiveNews: multumesc frumos.
Arata incredibil de bine:X
Haine Online@: multumesc, ce bine-mi pare ca iti place ciorbica de perisoare.
Arata delicios=P~
Mariusica@: multumesc frumos.
hmm asta este preferata mea..mananc cate 2 portii:X:X:x
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita