luni, iulie 25, 2011

Ciorba de perisoare cu tarhon


Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, 3 linguri de orez, 2 linguri de gris, 2 oua, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 cartof mare, 1 lingura tarhon proaspat sau in otet, 1 legatura patrunjel verde, 1 leg leustean, 2-3 rosii, 2 catei de usturoi, otet de mere cu miere, sare.
Mod de preparare: intro oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de patrunjel, cartoful,  rosiile, curatate, spalate ( taiate cubulete, rondele, cum va place) si lasati sa fiarba 10-15 minute, timp in care pregatiti compozitia de perisoare. Pt compozitia de perisoare procedam astfel: intrun castron, amestecam carnea tocata cu orezul (curatat de impuritati spalat si scurs de apa), grisul, ouale si putina sare. Framantam bine compozitia, apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare, pe care le adaugam in oala in care fierbe zarzavatul. Fierbem ciorba la foc potrivit timp de 20-25 minute, pana fierbe orezul din perisoare, potrivim gustul ciorbei de sare, inacrim cu otet de mere dupa pofta inimii, adaugam usturoiul zdrobit, mai lasam ciorba in clocot 1 minut apoi stingem focul. Deasupra ciorbei presaram tarhonul, patrunjelul si leusteanul tocate. Daca doriti adaugati smantana si serviti cu ardei iute.




25 de comentarii:

  1. Astea-s bune si fara tarhon dar cu cred ca sunt grozave!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma inscriu la o portie de ciorba!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna ciorbica, am mancat si cu marar, oricum sunt bune perisoarele, o ciorbica printre preferate! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu si eu vreau.
    Seara buna draga Lenutica!

    RăspundețiȘtergere
  5. singura ciorba de care mi-a fost dor in ultimii 6 ani si singura pe care am facut-o delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. TeoBucatar@: asa e, sunt bune in toate modurile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este o bunatate de care mananci pana nu mai poti yumi,yumi. Foarte buna !

    RăspundețiȘtergere
  8. Adela, multumesc de vizita si aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Medi, te poftesc cu tot dragul, pupici.

    RăspundețiȘtergere
  10. sarah@: intradevar e gustoasa si satioasa, te pup, iti multumesc pt vizita.

    RăspundețiȘtergere
  11. Lia, cred ca e in topul preferintelor la romani, langa ciorba de burta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ciorba mea preferata!!! Foarte buna! O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  13. nus un fan al tarhonului dar in aceasta combinatie se potriveste de minune.chiar ma saturasem de banala ciorba de perisoare.multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  14. Tarhonul se foloseste mai mult in zona Ardealului, in bucuresti nu prea gasesti la piata asa ceva, dar intr-adevar ii da ciorbei un gust deosebit

    RăspundețiȘtergere
  15. Magazin de Electrotehnice, ma bucur ca iti place reteta, multumesc pt vizita.

    RăspundețiȘtergere
  16. aer conditionat@: asa e, la noi in Ardeal, tarhonul este o planta aromata apreciata si des folosita la ciorbe, in special la cele cu carne proaspata si afumata.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mama cat de bine arata, imi ploua in gura la propriu. =)

    RăspundețiȘtergere
  18. Haine Online@: multumesc, ce bine-mi pare ca iti place ciorbica de perisoare.

    RăspundețiȘtergere
  19. hmm asta este preferata mea..mananc cate 2 portii:X:X:x

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita