luni, iulie 25, 2011
Ciorba de perisoare cu tarhon
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, 3 linguri de orez, 2 linguri de gris, 2 oua, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 cartof mare, 1 lingura tarhon proaspat sau in otet, 1 legatura patrunjel verde, 1 leg leustean, 2-3 rosii, 2 catei de usturoi, otet de mere cu miere, sare.
Mod de preparare: intro oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de patrunjel, cartoful, rosiile, curatate, spalate ( taiate cubulete, rondele, cum va place) si lasati sa fiarba 10-15 minute, timp in care pregatiti compozitia de perisoare. Pt compozitia de perisoare procedam astfel: intrun castron, amestecam carnea tocata cu orezul (curatat de impuritati spalat si scurs de apa), grisul, ouale si putina sare. Framantam bine compozitia, apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare, pe care le adaugam in oala in care fierbe zarzavatul. Fierbem ciorba la foc potrivit timp de 20-25 minute, pana fierbe orezul din perisoare, potrivim gustul ciorbei de sare, inacrim cu otet de mere dupa pofta inimii, adaugam usturoiul zdrobit, mai lasam ciorba in clocot 1 minut apoi stingem focul. Deasupra ciorbei presaram tarhonul, patrunjelul si leusteanul tocate. Daca doriti adaugati smantana si serviti cu ardei iute.
Astea-s bune si fara tarhon dar cu cred ca sunt grozave!
RăspundețiȘtergereMa inscriu la o portie de ciorba!!
RăspundețiȘtergereFoarte buna ciorbica, am mancat si cu marar, oricum sunt bune perisoarele, o ciorbica printre preferate! O seara placuta!
RăspundețiȘtergereSi eu si eu vreau.
RăspundețiȘtergereSeara buna draga Lenutica!
singura ciorba de care mi-a fost dor in ultimii 6 ani si singura pe care am facut-o delicioasa!
RăspundețiȘtergereTeoBucatar@: asa e, sunt bune in toate modurile.
RăspundețiȘtergereAlexandrina, pofteste!
RăspundețiȘtergereEste o bunatate de care mananci pana nu mai poti yumi,yumi. Foarte buna !
RăspundețiȘtergereAdela, multumesc de vizita si aprecieri.
RăspundețiȘtergereMedi, te poftesc cu tot dragul, pupici.
RăspundețiȘtergeresarah@: intradevar e gustoasa si satioasa, te pup, iti multumesc pt vizita.
RăspundețiȘtergereLia, cred ca e in topul preferintelor la romani, langa ciorba de burta.
RăspundețiȘtergereCiorba mea preferata!!! Foarte buna! O zi placuta!
RăspundețiȘtergereNely@: multumesc frumos.
RăspundețiȘtergerenus un fan al tarhonului dar in aceasta combinatie se potriveste de minune.chiar ma saturasem de banala ciorba de perisoare.multumesc mult
RăspundețiȘtergereTarhonul se foloseste mai mult in zona Ardealului, in bucuresti nu prea gasesti la piata asa ceva, dar intr-adevar ii da ciorbei un gust deosebit
RăspundețiȘtergereMagazin de Electrotehnice, ma bucur ca iti place reteta, multumesc pt vizita.
RăspundețiȘtergereaer conditionat@: asa e, la noi in Ardeal, tarhonul este o planta aromata apreciata si des folosita la ciorbe, in special la cele cu carne proaspata si afumata.
RăspundețiȘtergereMama cat de bine arata, imi ploua in gura la propriu. =)
RăspundețiȘtergereExlosiveNews: multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereArata incredibil de bine:X
RăspundețiȘtergereHaine Online@: multumesc, ce bine-mi pare ca iti place ciorbica de perisoare.
RăspundețiȘtergereArata delicios=P~
RăspundețiȘtergereMariusica@: multumesc frumos.
RăspundețiȘtergerehmm asta este preferata mea..mananc cate 2 portii:X:X:x
RăspundețiȘtergere