luni, iulie 25, 2011

Ciorba de perisoare cu tarhon


Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, 3 linguri de orez, 2 linguri de gris, 2 oua, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 cartof mare, 1 lingura tarhon proaspat sau in otet, 1 legatura patrunjel verde, 1 leg leustean, 2-3 rosii, 2 catei de usturoi, otet de mere cu miere, sare.
Mod de preparare: intro oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de patrunjel, cartoful,  rosiile, curatate, spalate ( taiate cubulete, rondele, cum va place) si lasati sa fiarba 10-15 minute, timp in care pregatiti compozitia de perisoare. Pt compozitia de perisoare procedam astfel: intrun castron, amestecam carnea tocata cu orezul (curatat de impuritati spalat si scurs de apa), grisul, ouale si putina sare. Framantam bine compozitia, apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare, pe care le adaugam in oala in care fierbe zarzavatul. Fierbem ciorba la foc potrivit timp de 20-25 minute, pana fierbe orezul din perisoare, potrivim gustul ciorbei de sare, inacrim cu otet de mere dupa pofta inimii, adaugam usturoiul zdrobit, mai lasam ciorba in clocot 1 minut apoi stingem focul. Deasupra ciorbei presaram tarhonul, patrunjelul si leusteanul tocate. Daca doriti adaugati smantana si serviti cu ardei iute.




25 comments:

TeoBucatar spunea...

Astea-s bune si fara tarhon dar cu cred ca sunt grozave!

Alexandrina spunea...

Ma inscriu la o portie de ciorba!!

Adela Zilahi spunea...

Foarte buna ciorbica, am mancat si cu marar, oricum sunt bune perisoarele, o ciorbica printre preferate! O seara placuta!

maria mihalache spunea...

Si eu si eu vreau.
Seara buna draga Lenutica!

sarah spunea...

singura ciorba de care mi-a fost dor in ultimii 6 ani si singura pe care am facut-o delicioasa!

maria elena spunea...

TeoBucatar@: asa e, sunt bune in toate modurile.

maria elena spunea...

Alexandrina, pofteste!

Lia Maria Grozi spunea...

Este o bunatate de care mananci pana nu mai poti yumi,yumi. Foarte buna !

maria elena spunea...

Adela, multumesc de vizita si aprecieri.

maria elena spunea...

Medi, te poftesc cu tot dragul, pupici.

maria elena spunea...

sarah@: intradevar e gustoasa si satioasa, te pup, iti multumesc pt vizita.

maria elena spunea...

Lia, cred ca e in topul preferintelor la romani, langa ciorba de burta.

Nely spunea...

Ciorba mea preferata!!! Foarte buna! O zi placuta!

maria elena spunea...

Nely@: multumesc frumos.

Magazin de Electronice spunea...

nus un fan al tarhonului dar in aceasta combinatie se potriveste de minune.chiar ma saturasem de banala ciorba de perisoare.multumesc mult

aer conditionat spunea...

Tarhonul se foloseste mai mult in zona Ardealului, in bucuresti nu prea gasesti la piata asa ceva, dar intr-adevar ii da ciorbei un gust deosebit

maria elena spunea...

Magazin de Electrotehnice, ma bucur ca iti place reteta, multumesc pt vizita.

maria elena spunea...

aer conditionat@: asa e, la noi in Ardeal, tarhonul este o planta aromata apreciata si des folosita la ciorbe, in special la cele cu carne proaspata si afumata.

ExplozivNews spunea...

Mama cat de bine arata, imi ploua in gura la propriu. =)

maria elena spunea...

ExlosiveNews: multumesc frumos.

Haine Online spunea...

Arata incredibil de bine:X

maria elena spunea...

Haine Online@: multumesc, ce bine-mi pare ca iti place ciorbica de perisoare.

Mariusica spunea...

Arata delicios=P~

maria elena spunea...

Mariusica@: multumesc frumos.

Fotografii nunta spunea...

hmm asta este preferata mea..mananc cate 2 portii:X:X:x

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita