Timp de preparare: aprox 2 ore si 30 minute.
Ingrediente pt aluat: 1 kg faina alba de grau, 3 oua (un ou in aluat, celelalte 2 pt uns covrigeii), 1 pachet margarina, 250 g untura de porc, 1 lingurita de drojdie proaspata, sare dupa gust, 1 cutie smantana mica (170 g cu 20% grasime), 2-3 lingurite chimion..Pentru uns covrigeii: 2 oua, cascaval uscat si razuit.
Mod de preparare: se incalzesc smantana, sarea, drojdia. Se amesteca bine cu mana faina,oul, untura si margarina, apoi adaugam smantana, sarea si drojdia incalzite, se omogenizeaza toata compozitia, se framanta bine si se lasa la dospit 1/2 ora. Aluatul dospit se imparte in 2 sau 3 bucati ( impartim aluatul sa lucram mai usor). Se intinde fiecare bucata cu sucitorul pe o planseta pudrata cu faina, deasupra presaram chimion pe care il presam usor cu sucitorul in aluat. Eu am intins aluatul pe masa de bucatarie pe o hartie de copt pudrata cu faina. Cu forma decupam covrigei pe care ii dam prin ouale batute, apoi prin cascaval razuit, asezam covrigeii cu partea unsa si pudrata cu cascaval in sus, intro tava tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor. Am copt 6 tavi, aprox 120 de covrigei. Cascavalul pe care il folositi e bine sa fie uscat. In caz contrar acesta se va cocolosi cand il razuiti si va trebui sa il amestecati cu putina faina sa il puteti pune pe covrigei. Eu am framantat cu mixerul, folosind dispozitivele pt framantat.
6 comments:
Ce mult imi plac covrigeii cu chimen!!!
Sarbatori fericite!
Multumesc Danutza, An Nou fericit cu sanatate impliniri si bucurii!
N-am mai mancat de ceva vreme covrigei cu chimen. Am sa fac si eu in curand.
Un An Nou fericit va doresc!
Multumesc Cristina, asa sa fie si pt tine si familia ta!
sunt deliciosi covrigeii.... Chiar acum incerc sa pregatesc aluatul.... Sper sa reusesc. sunt incepatoare in ale bucatariei, dar fac totul cu mare drag.... An Nou Fericit!Deea
Draga Deea, sper sa iti iasa, nu se lucreaza greu, iti doresc spor la bucatareli.
Sarbatori fericite!
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita