luni, iunie 21, 2010
Salata de rosii cu capsuni
Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)
Din ciclul denumit de mine ,,salate indraznete si neobisnuite,, din cartea de bucate a renumitului ,,Xabier Gutierez care ne ofera o carte de bucate cu 1000 de retete foarte simple si combinatii uneori indraznete, dar fara complicatii, menite sa trezeasca pasiunea pentru gatit. Gutierrez a primit Premiul National pentru Gastronomie pentru cea mai buna lucrare publicata in anul 2005, acordat cartii sale Asfalto culinario,,.
Ingrediente:
La aceasta reteta avem nevoie pt 4 persoane de:
4 rosii medii, 300 g capsuni, 40 ml ulei masline, sare, zahar, 1 ceapa verde proaspata tocata, otet de mere, oregano (eu am pus uscat; precizez ca in imaginile atasate, am preparat o salata pt 2 persoane).
Mod de preparare: Curatam rosiile spalate, se taie marunt, se pun intrun bol. Se adauga capsunile spalate, taiate bucati si ceapa verde taiata rondele. Adaugam celelalte ingrediente, amestecam si servim la temperatura camerei.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comments:
O leapsa si mai multe premii te asteapta sa le ridici.
Pup!
Multumesc, o sa trec pe la tine. Pupici.
Chiar indrazneata, salata!
Imi place ce ti-ai facut la blog!
Felicitari! Am fost si la vot!
Pup dulce!
Multumesc, draguta mereu, merci de vot, esti sustinatoarea mea fidela.
Da Mari, e o combinatie tare indrazneata, dar e o salata f. buna, cu o aroma discreta de capsuni. Iti recomand sa o incerci, multumesc de comentariu.
Interesanta idee :) Alaturarea de rosii cu capsuni nu mi-ar fi venit vreodata in minte :)
Cristina e buna sa stii, are o aroma discreta capsuni, iar gustul acrisor al rosiilor se amesteca cu cel al capsunilor.
Asta da combinatie trebuie sa o incerc si eu.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita