Eu apreciez mult gustul si calitatile lobodei rosii, nu este o planta pretentioasa, mereu in gradina rasar cateva tufe de loboda si le folosesc la diferite retete. Azi va propun ,,Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie,,.
Timp de preparare:
50 minute (complexitate medie)
Ingrediente: 300 g piept de pasare, 1 lingura de orez, sare, 1 lingurita piper, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita vegeta, un praf de cimbru(cat iei cu 2 degete), 1 ceapa mica, frunze de loboda rosie, 1 bucata carnat afumat, 1 cana bulion, crengute de marar si cimbru proaspete.
Mod de preparare:
Pieptul de pasare se macina, eu l-am zdrobit cu blenderul, se amesteca
cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam oul, condimentele, omogenizam
compozitia, apoi in frunze de loboda mai mari, invelim sarmalutele, pe
care le asezam circular intro oala, sau cratita. Peste sarmalute punem
carnat taiat felii, crengutele de cimbru si marar, adaugam bulionul si
apa daca mai este nevoie (sarmalutele sa fie acoperite de lichid).
Fierbem sarmalutele la foc mic, aproximativ 30 minute. Se servesc cu
smantana, sunt bune cu mamaliguta si ceapa verde.
Taiem carnea bucati apoi o macinam cu blenderul. |
Peste carne adaugam orezul, oul, condimentele. |
12 comments:
Ravissant et combien alléchant:) Bon week-end ma belle amie!!xxx
Lexibule, merci beaucoup, bon week-end, au revoir.
Imi place tare mult loboda dar nu am facut niciodata sarmalute in foi de loboda.Trebuie sa fie tare bune.
O duminica frumoasa!
Ne-au placut tare mult draga Medi.
Multumesc la fel si voua.
Nu am papat t cu loboda,dar imi place loboda.Trebuie sa fie tare bune.
nadina73@: daca iti place loboda, cu siguranta iti plac si sarmalutele, te pup si te mai astept in vizita.
Sarmalele se pot inveli in multe feluri de frunze. Cu loboda nu am mai mancat (desi sunt sigura ca sunt foarte gustoase) pt ca noi le facem mai marisoare, dar le invelim cu frunze de stevie si de podbal. Romanii sunt inventivi :))
Multumesc pentru voturile de la maraton.
O saptamana excelenta iti urez!
Cu tot dragul Oana, la fel si tie, o saptamana minunata.
Sarmale,yamiiiii.Arata grozav,trebe sa incerc si eu sa vad ce iasa.
Electronice Online, e putin migalos, dar sunt tare gustoase.
Arata chiar bn:D.Oricand asi spune DA catorva sarmale.
Astea mi-au lasat gura apa... Mersi mult de reteta !
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita