De foarte multa vreme voiam sa incerc reteta de bomboane Rafaello. Dintre toate retetele pe care le-am intalnit, cel mai tare mi-a placut reteta lui Edith's kitchen (dati clik pe nume), o bloggerita iscusita pe care eu o stimez de foarte mult timp pt talentul si inspiratia in arta culinara. Ii multumesc mult pt reteta, sper sa nu se supere. Am facut mici modificari la ingrediente. Am folosit mai putin zahar, iar unt am adaugat cu 10 grame mai mult, pt ca s-a intarit compozitia si a inceput sa se sfarame. Iata reteta:
Timp de preparare: aproximativ 50 minute
Ingrediente: 210 g unt, 200 g zahar pudra, 200 g lapte praf, 4 vanilii, 250 g nuca de cocos, alune prajite si nesarate.
Mod de preparare: se freaca untul cu zaharul spuma, se adauga laptele praf si jumatate din cantitatea de nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Daca vi se pare greu sa folositi lingura, puteti lucra cu mixerul la care atasati paletele pt aluat. Din compozitia rezultata formati bilute, in interiorul carora puneti cate o aluna. Bombonelele se tavalesc prin restul de nuca de cocos. Pastrati bombonelele la rece in frigider pana la servire.
Pregatim ingredientele. |
Obtinem o compozitie din care modelam bombonelele. |
In mijlocul bombonelelor punem cate o aluna. |
Dam bombonelele prin nuca de cocos. |
11 comments:
Arata perfect!!!... Mi-ai facut pofta!!
felis@: au fost tare bune, merita sa fie incercate.
sunt bomboanele mele preferate !
Atat de bune sunt aceste bomboane..........tare mult imi plac iar ale tale arata minunat.Pup !
pansy@: sunt bune, recuosc un sfert eu le-am papat.
Medi, iti multumesc frumos, pupici si de la mine.
Wowww, ce pofta mi-ai facut!
ramonel@: ma bucur ca te ispitesc.
Nu cred ca exista vreun desert mai bun ca acesta!!! Abia astept sa incerc sa le fac!!! felicitari pentru postare si arata extraordinar de bine!!!!1
Asigurare Rca@: multumesc de aprecieri si vizita.
Arata foarte bine.Imi place rafaello la nebunie.Multumesc de reteta.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita