Acest sos cald, se potriveste foarte bine cu carne afumata. Eu l-am preparat pt o friptura la tava din pulpa de porc afumata, insa l-am mancat si cu cremvusti afumati de porc si pasare.
Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: 30 g faina alba, 50 ml ulei (sau 30 g unt), 1/2 l lapte, 100 ml smantana, zeama de lamaie(eu an folosit zeama de la 1/2 lamaie mare, 2 linguri de hrean razuit(sau 1 radacina hrean), sare.
Mod de preparare: intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem cu laptele rece, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat sosul, stingem focul, dregem cu smantana subtiata cu 1-2 linguri de apa rece, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare. Amestecam totul bine si doar inainte de servire se adauga hreanul razuit pe razuitoarea cu gauri mici. Nu adaugati hreanul decat in momentul servirii, fara sa mai fierbeti sosul, altfel hreanul va da un gust amar sosului.
|
Pregatim ingredientele. |
|
3 comments:
AM SA FAC SI EU SOSUL ASTA,CA SUNTEM MANCATORI DE HREAN.
Suna interesant, musai sa-l incerc; imi place mult hreanul, pana acum am incercat doar combinatia cu sfecla rosie, salata. Multumesc de reteta!
Te invit cu placere la provocarea lunii ianuarie
http://ciocolata-si-piper.blogspot.com/2011/01/dulce-romanie-provocarea-lunii-ianuarie.html
daca vei dori si vei avea putin timp ...
Un an 2011 minunat si plin de cat mai multe realizari ... pe toate planurile!
ffffoarte bun delicios ewu stiu reteta de la mama care o stie la randu ei de la mama ei
la noi e traditie in familie fff gustos merita incercat
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita