Ingrediente: 1 ceapa, 4 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 radacina telina mica, 5-6 ciuperci mari, 1 ardei gras, 2 linguri de orez, 2 cartofi, 2-3 catei de usturoi, 1-2 linguri ulei de floarea-soarelui, sare, 1 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: se pun la fiert 2,5 litri apa. Pana fierbe apa, pregatim zarzavatul(curatam apoi spalam morcovii, ceapa, patrunjelul, telina, ciupercile). Taiem cubulete morcovii, patrunjelul, telina, cartofii ii punem la fiert, se adauga ceapa taiata marunt, ciupercile taiate bucatele, ardeiul gras curatat si taiat cubulete. Se adauga orezul spalat, cateii de usturoi maruntiti. Cand zarzavatul si orezul sunt fierte, se potriveste supa de sare, se da un clocot, se stinge focul, se adauga 1-2 linguri ulei, se presara patrunjelul verde taiat marunt. Aceasta supa este o supa usoara de post, dar daca nu postiti, se poate servi cu smantana. Este foarte gustoasa si hranitoare.
8 comments:
Delicioasa supa!Bine ati revenit :).
Multumesc Cristina.
apetisant totul pacut!
Sa stii ca am trecut pe aici.
Stii ca eu nu le am cu ciupercile, dar daca tie iti plac e ok!
Multumesc de vizita ,,floare de lotus,, dar si de comentariu.
Stiu, stiu Mari, dar poti renunta la ciupeci si le poti inlocui cu buchetele de conopida, e tare gustoasa si in formula aceasta.
tare buna,si eu o fac cam asa,dar o blendaruiesc si o fac crema cu crutone !
Pansy, pai supa ta cred ca e mai buna, mie imi place supa crema de orice tip.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita