30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Ggogosari, ardei grasi, sare, otet, ulei, apa.
Mod de preparare: Toamna, cand nu mai vreau sa coc ardei si vreau o salata buna, prepar aceasta salata care se pastreaza la frigider 1-2 saptamani. Nu necesita o cantitate standard, pregatiti salata din cantitatea pe care o aveti la indemana sau in functie de nr membrilor din familie.
Ardeii si gogosarii spalati, se curata de samburi, se taie fasii sau bucati, se pun la fiert in apa clocotita cu sare(aveti grija sa fie acoperiti de apa, dar apa sa nu depaseasca cu mult stratul de legume) si se fierb cam 5-7 minute, amestecand usor, sa fie cuprinsa intreaga cantitate de ardei si gogosari. Inainte de expirarea timpului de fierbere, adaugati otet dupa gust, potriviti de sare daca mai este nevoie, dupa ce stingeti focul adaugati putin ulei. Fierbeti legumele al dente, lasati la racit, le asezati in borcan si pastrati la frigider. Se consuma ca salata langa preparate cu carne(fripturi, tocanite, snitele, salam), cas, papara, slanina....
6 comments:
Chiar aveam niste ardei capia, cu care nu stiam ce sa fac ca sa nu se stafideasca si sa mai fac loc in frigider.
O sa pregatesc si eu o salata ca a ta.
Minunata idee!
Mari, chiar astept sa-mi spui daca ti-a placut salata. Mie imi place ca nu mai faci fum si se face mult mai rapid.
n-am mancat niciodata,dar as incerca...
O salata pe gustul meu, perfecta pentru o friptura. O minunatie!
Geta se face usor.
Multumesc Tavi, e buna si cu friptura, ai dreptate.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita