Aceasta salata aperitiv, voiam de mult sa o incerc cu acest soi de vinete. De multa vreme aveam curiozitatea de a incerca gustul vinetelor cu coaja alba. Dupa ce sunt coapte si curatate de coaja, nu se mai deosebesc de surorile lor cu coaja inchisa la culoare. Mie mi se par la fel la gust, deosebirea pe care eu am remarcat-o este ca cele albe au parca samburii mai mici si sunt mai carnoase, au mai multa pulpa. Mie mi-au placut, am sa mai cumpar.
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente: 2 kg de vinete cu coaja alba, 1 galbenus de ou crud, 150 ml ulei, 1 ceapa alba, sare.
Mod de preparare: vinetele se coc pe aragaz, se curata de coaja, se lasa putin la scurs, se toaca marunt. Punem vinetele intrun vas de plastic, adaugam galbenusul de ou crud si cu mixerul mixam bine, adaugam din cand in cand ulei, pana obtinem o pasta cremoasa. De multa vreme, cand vreau sa gatesc vinete cu maioneza, nu mai prepar separat maioneza ci peste vinete adaug galbenusul de ou, apoi mixez totul impreuna, pana la terminarea uleiului. Potrivim de sare, razuim ceapa pe razatoarea cu gauri mici, amestecam bine toata compozitia. Servim vinetele intinse pe paine, caldute sau reci, cu rosii si patrunjel verde.
12 comments:
Parcă este si miezul mai alb, sau mi se pare mie.
arata bine.....nu am mancat vinete albe...o zi buna
am mancat vinete albe cu multi ani in urma,in timpul unei excursii in egipt.atunci mi s-au parut a avea un gust putin diferit,dar acum cred ca depindea de cum au fost asezonate.
Diana, asa mi s-a parut si mie.
Alialexa, daca gasesti vreodata, nu le ocoli macar din curiozitate, la noi si pretul e la fel ca la cele intalnite de obicei.
Pansy, cred ca ai dreptate, eu vinetele le mananc doar salata preparata in acelasi mod, cu sau fara maioneza, au aceeasi aroma, doar putin mai dulci vinetele cu coaja alba. Asta a fost parerea mea. Va multumesc de vizita.
Nu am mancat niciodata , de fapt nici nu am vazut aceste vinete..........chiar ca mai facut curioasa si am sa cumpar si eu daca gasesc.
O seara frumoasa!
Mariela, eu n-am vazut vinete cu coaja alba.
Daca am sa vad, am sa le incerc sigur.
Ce interesant! Nu am vazut niciodata vinete cu coaja alba!
Va doresc o duminica frumoasa!
Medi, nici eu nu am gasit pana in acest an vinete cu coaja alba, de aceea am fost tare curioasa sa le aflu gustul.
Mari, chiar sa incerci daca gasesti, sunt mult mai carnoase decat cele obisnuite, nu scad asa mult.
Boabe de Cafea, ce tare ma bucur pt vizita ta, la fel si tie.
Așa cum spunea Maria Elena, vinetele albe sunt ceva mai dulci decât celellalte. Sau mai bine spus, nu au aciditatea celor mov după ce se coc.
Eu mai adaug uneori o roșie coaptă , decojită pasată și un ardei copt. Nu îi schimbă cu mult gustul, doar pare mai "răcoroasa".
Liliana@; multumesc mult de vizita si de completari, te astept sa revi si pt alte retete.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita