E foarte interesant, sa intalnesti legume sau fructe nu prea des intalnite pe pietele noastre. Ma gandeam ca e la fel de interesant si pt altii care nu au avut ocazia sa pipaie aceste bunatati, doar sa le vada.
Zilele trecute am fost surprinsa sa gasesc vinete cu coaja alba, tare frumoase. Curiozitatea a fost mare, sa gatesc cu acest soi de vinete, gustul insa mi s-a parut acelasi pt vinete cu coaja alba ca si pt cele cu coaja bruna. A mai aparut vanata mov, pe care nu am gasit-o in piata, care mi s-a parut o alta curiozitate, am vazut-o doar in pozele de pe internet.
|
Vanata mov. |
|
Cartofi mov. |
|
Conopida mov sau portocalie. |
|
Banane rosii. |
|
Porumb rosu. |
|
Ardei gras galben si mov. |
|
Fasole mov. |
|
Ceapa alba, alaturi de cepa galbena si rosie. |
Ceapa alba, am testat-o este dulce si mai putin piscacioasa. Daca le gasiti la tarabe sa nu le ocoloiti, macar din curiozitate sa le cumparati, sa le testati.
12 comments:
frumos post ,multa culoare!
vinetele mai deschise la culoare se gasesc la metro.restul legumlor mov nu le-am vazut pe plaiuril noastre.doar pepenii verzi cu miezul galben se gaseau pe vremuri in piata.
Eu zic sa ramanem la cele clasice!
Astea ciudate sunt modificate genetic.....
Sint curioase si au atita culoare!
Da, ceapa alba e cea mai putin iute.
La noi nu e raspandita, folosim doar ceapa bruna (atat esalota cat si cea comuna) si rosie.
Foarte interesanta vanata in culoare alba.As fi curioasa sa mananc si eu
Invitatii de nunta@: eu am gasit si anul acesta pe piata, mi-e drag sa cumpar de fiecare data.
ador cartofii violet insa vinetele acelea albe sunt foarte frumoase! oare au acelasi gust cu cele prezente peste tot la noi? te pup
Emily, sunt parca mai gustoase, mai dulci decat cele pe care le gasim in mod obisniut pe tarabele taranilor.
cat de interesante sunt....
Ador culorile,,, chiar ieri am facut o prajitura roz, insa ma tot gandesc cum ar arata un borcan cu conopida murata in acele culori... superb!!!
Vinetele albe : un deliciu, mai putine seminte,miez carnos dulce si albe dupa ce au fostc oapte si nu riscati sa aveti gust amarui.Le-am descoperit acum 3- 4 ani si de atunci le prefer in locul celor traditionale.In acest an le-am copt si le-am pus in pungi la congelator.Dintr-o alta portie am facut ghiveci cu vinete albe dovlecei tineri ceapa rosie ardei kapia si rosii minima de bou
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita