|
Servita cu mamaliga si ceapa |
|
Dupa ce stingem focul adaugam verdeata |
|
Paparaia se taie cubulete |
|
Paparaia prajita deja pe o parte |
|
Ouale batute cu grisul(compozitia de paparaie, cum zicem noi in Ardeal) |
Loboda rosie
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa).
Ingrediente:
2 maini de
loboda rosie, 2 linguri de orez, 3 morcovi, 1 ceapa mica, 1 bucata telina, 1 legatura leustean, 2 oua, 2 liguri de gris, 3 linguri ulei, sare, otet.
Mod de preparare: Intro oala de 3 litri punem la fiert ceapa, morcovii, telina, curatate si spalate.
Intre timp intro farfurie adanca batem bine ouale, adaugam grisul, amestecam bine si punem la prajit aceasta paparaie cu gris intro tigaie in care am incins cele 3 linguri de ulei. Lasam sa se prajeasca paparaia pe o parte, apoi o intoarcem si o prajim si pe cealalta parte. Cand este rumenita, stingem focul, o taiem cubulete si o adaugam in oala peste zarzavat, adaugam orezul spalat, contiunam fierberea. Cand orezul este fiert, adaugam
loboda curatata de cotoare si spalata in 3 ape. Daca frunzele de loboda sunt mari, le putem taia sau rupe. Fierbem cam 5-10 minute, pt ca loboda fierbe foarte repede. Potrivim ciorba de otet si sare, stingem focul si presaram verdeata tocata marunt. Se poate servi cu smantana si mamaliga.
10 comments:
Mariela şi mie îmi place ciorba de lobodă!
A ta e foarte bună!
A fost foarte, foarte gustoasa sa sti, am mancat-o singura sotului i-am pregatit de salata. Mama avea in gradina, acum am facut rost de seminte sa imi sadesc iar, abia astept. Imi place mai mult loboda rosie decat cea verde, este mai gustoasa.
Arata foarte bine....nu am mancat niciodata dar cred ca e tare gustoasa!
Violett, in afara proprietatilor depurative, loboda are actiuni remineralizante, vitaminizante, fiind recomandata in afectiuni ginecologice, hepatice si renale. Ciorba e tare gustoasa, mie imi place mai mult decat salata, te sfatuiesc sa incerci.
LA MULTI ANI,DRAGA MEA LENUTICA!
Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de tot ce este bun si frumos.
Te imbratisez cu mult drag.
La mine pe blog te asteapta un buchet de trandafiri pe care ti-l ofer cu mult drag.
Multumesc frumos, Medi, atenta mereu. Am sa trec sa-mi iau cadoul, sunt bucuroasa sa stiu ca am in tine o prietena buna.
Inedita reteta!
Ciorba asta o gatea mama cand eram copila, imi placea tare gustul, dar si culoare. Malvina, multumesc de vizita.
hehe, tocmai am facut si eu ieri o ciorbita de loboda si mi'a iesit minunata :D:X
N-am mancat niciodata o asemenea bunatate...doar am auzit de ea. La noi in piata, pur si simplu nu este loboda !!!
Te tzuc cu drag Lenuta scumpa !
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita