miercuri, mai 19, 2010

Zama de loboda rosie cu paparaie

Servita cu mamaliga si ceapa
Dupa ce stingem focul adaugam verdeata
Paparaia se taie cubulete
Paparaia prajita deja pe o parte
  Ouale batute cu grisul(compozitia de paparaie, cum zicem noi in Ardeal)
  Loboda rosie Timp de preparare: 45 minute (complexitate redusa).
Ingrediente: 2 maini de loboda rosie, 2 linguri de orez, 3 morcovi, 1 ceapa mica, 1 bucata telina, 1 legatura leustean, 2 oua, 2 liguri de gris, 3 linguri ulei, sare, otet.  
Mod de preparare: Intro oala de 3 litri punem la fiert ceapa, morcovii, telina, curatate si spalate. Intre timp intro farfurie adanca batem bine ouale, adaugam grisul, amestecam bine si punem la prajit aceasta paparaie cu gris intro tigaie in care am incins cele 3 linguri de ulei. Lasam sa se prajeasca paparaia pe o parte, apoi o intoarcem si o prajim si pe cealalta parte. Cand este rumenita, stingem focul, o taiem cubulete si o adaugam in oala peste zarzavat, adaugam orezul spalat, contiunam fierberea. Cand orezul este fiert, adaugam loboda curatata de cotoare si spalata in 3 ape. Daca frunzele de loboda sunt mari, le putem taia sau rupe. Fierbem cam 5-10 minute, pt ca loboda fierbe foarte repede. Potrivim ciorba de otet si sare, stingem focul si presaram verdeata tocata marunt. Se poate servi cu smantana si mamaliga.

10 comments:

Mari spunea...

Mariela şi mie îmi place ciorba de lobodă!
A ta e foarte bună!

maria elena spunea...

A fost foarte, foarte gustoasa sa sti, am mancat-o singura sotului i-am pregatit de salata. Mama avea in gradina, acum am facut rost de seminte sa imi sadesc iar, abia astept. Imi place mai mult loboda rosie decat cea verde, este mai gustoasa.

violette spunea...

Arata foarte bine....nu am mancat niciodata dar cred ca e tare gustoasa!

maria elena spunea...

Violett, in afara proprietatilor depurative, loboda are actiuni remineralizante, vitaminizante, fiind recomandata in afectiuni ginecologice, hepatice si renale. Ciorba e tare gustoasa, mie imi place mai mult decat salata, te sfatuiesc sa incerci.

maria mihalache spunea...

LA MULTI ANI,DRAGA MEA LENUTICA!
Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de tot ce este bun si frumos.
Te imbratisez cu mult drag.
La mine pe blog te asteapta un buchet de trandafiri pe care ti-l ofer cu mult drag.

maria elena spunea...

Multumesc frumos, Medi, atenta mereu. Am sa trec sa-mi iau cadoul, sunt bucuroasa sa stiu ca am in tine o prietena buna.

Malvina spunea...

Inedita reteta!

maria elena spunea...

Ciorba asta o gatea mama cand eram copila, imi placea tare gustul, dar si culoare. Malvina, multumesc de vizita.

Haine online spunea...

hehe, tocmai am facut si eu ieri o ciorbita de loboda si mi'a iesit minunata :D:X

In bucatarie la Sidy spunea...

N-am mancat niciodata o asemenea bunatate...doar am auzit de ea. La noi in piata, pur si simplu nu este loboda !!!
Te tzuc cu drag Lenuta scumpa !

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita