miercuri, aprilie 28, 2010

Oua umplute-aricei

Timp de preparare: 40 minute (complexitate redusa).
Ingrediente: 4 oua fierte tari, 1 cutie mica de pate de ficat de pasare, 1 ceapa mica, sare, piper, cateva fire de patrunjel verde.
Pt maioneza: galbenusurile fierte, 1 galbenus crud, 1 lingura samnatana(sau 1 lingura danone natur), ulei.
Pt decor: frunze de salata verde, crengute de marar tare.
Mod de preparare: Pt ca nu a trecut criza, doar Pastele si au ramas oua rosii, am aplicat legea lui Lovisier ,,nimic nu se pierde ci totul se transforma. Asadar, m-am gandit sa prepar din ouale ramase oua umplute-aricei. M-am inspirat dintro revista, insa... nefiind specialista in arta fotografica, a iesit ce vedeti. Deci: am curatat ouale, le-am taiat in jumatate, de-a lungul, am scos galbenusurile pe care le-am zdrobit, le-am amestecat cu galbenusul crud, mustarul si am picurat ulei putin cate putin pana am preparat maioneza. Am amestecat maioneza cu 1 lingura smantana, am asezat-o pe o farfurie in asteptarea oualor. Din pateul de ficat, ceapa razuita pe razatoarea cu gauri mici, sare, piper, verdeata tocata bine si 2 lingurite maioneza, am preparat pasta de umplut. Am umplut ouale pe care le-am decorat cu bucati de frunze de ceapa, cu coaja de ridichie rosie(in loc de ochi) si frunza mica de ceapa (in loc de nas). Am asezat ouale pe frunze de salata(o varianta), sau pe pat de maioneza si am decorat cu marar verde. Aceasta-mi este ,,opera de arta culinara!,,

8 comments:

Mari spunea...

Imi plac ouale umplute! Foarte frumos le-ai ornat!

maria mihalache spunea...

Ce frumosi sunt aricii......si ce veseli sunt.
O zi buna,Lenutica!

maria elena spunea...

Sunt destul de satioase, nr plac si noua. Multumesc Mari, Medi, la fel sa aveti si voi.

Danutza spunea...

Arata tare deliciosi ariceii....mi s-a facut pofta:)

maria elena spunea...

Cand mai fac draga Danutza esti invitata mea, multumesc de aprecieri.

Mari spunea...

În blogosfera culinară s-a lansat un nou concurs cu premii. Dacă esti curioasa şi vrei să participi, citeste mai multe despre concurs pe blogul " furnicuţa-boscodina.com" sau pentru înscriere în concurs " yafa.unblog.fr " .

maria elena spunea...

Multumesc Mari, nu ai somn?

WeddingStart spunea...

Arata delicios...voi incerca si eu reteta :)

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita