Ingrediente: Organe de miel: plamani, inima, ficat, rinichi, splina, bucati de carne de pe burta, prapurele, 3 legaturi de ceapa verde, 2 cepe uscate, 1 legatura marar proaspat, 2 legaturi de patrunjel proaspat, 4 fierte tari, 4 oua crude, sare, piper.
Mod de preparare: Organele se curata si se spala in apa rece. Traheea plamanilor, se elimina. Rinichii se scot din stratul de grasime care ii protejeaza, se taie in jumatati, se curata partea alba de la mijloc si se indeparteaza pielitele, sa ramana perfect curati. Prapurele se inmoaie in apa calduta, se spala si se lasa in apa pana ii vine randul sa fie folosit. Punem organele le fiert, dupa ce dau in clocot si se formeaza spuma, aruncam apa, clatim bine maruntaiele si la punem din nou la fiert cu apa curata, fierbem cam 25-30 minute(mai vin apoi date si la cuptor). Scoatem organele din apa, lasam sa se raceasca putin, apoi le tocam cu masina de carne alaturi de verdeata si de ceapa. Condimentam cu sare si piper, adaugam cele 4 oua crude si framantam foarte bine totul. Se aseaza prapurele in tava de cozonac(tapetam frumos tava cu el), punem o parte din compozitie in tava, asezam cele 4 oua fierte pe care le acoperim cu restul de compozitie, acoperim cu prapurele si coacem la cuptorul dinainte incalzit cam 25-30 minute.
8 comments:
Superb blog, superba prezentare, muzica buna ce pot sa zic nu am cuvinte de abia acum am realizat ce prostie de blog am eu, hahaha, cred ca as face bine sa-l sterg inainte sa rada lumea de mine. Eu m-am straduit si mi-am spart creieri sa-l fac singura dar nu stiu multe lucruri sa folosesc asa ca cred ca ar fi bine sa raman decat la gustos.ro. In rest ce pot sa spun imi place tot ce faci, retetele sunt deosebite si le intelege toata lumea si tu esti o persoana deosebita la fiecare intervieu postezi comentarii frumoase si din inima. Ce pot sa iti doresc decat sanatate si multe retete interesante in continuare.
Cu mare drag,
Nico
foarte bun drobul !
Nico, multumesc pt aprecieri, pt cuvintele frumoase si sincere, ma bucur ca iti place blogul, dar mai e de lucru inca, are abia o juma de an, pana se face mare de cativa ani ca multe altele pe care imi place sa intru, mai trebuie sa treaca timp.
Multumesc Pansy, sotul a zis ca a fost tare gustos, eu nu mananc carnita si preparate din miel.
Foarte frumos Lenutica...............si sunt convinsa ca sotul a avut dreptate cand a spus a fost foarte bun.
Te pup si te imbratisez cu mult drag!
Medi, comentariile tale ma bucura si imi dau curaj, multumesc mult.
In sfarsit am postat un comentariu, asa ca mai indraznesc.
Imi place cum arata drobul tau!
Acum nu mai vreau, ca m-am saturat de al meu!
Cred ca toata lumea s-a cam saturat, dar pana la anul precis amatorii vor pofti(eu nu ca nu imi place). Multumesc de comentariu, Mari draga.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita