Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert), 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate), 2 foi dafin, 10 boabe piper, 7 catei de usturoi, 2 linguri de otet sau mai mult, dupa gust, 3 galbenusuri, 250 g smantana, 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa si patrunjel verde tocat marunt.
Mod de preparare:
Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Adaugam zarzavatul curatat, taiat marunt, continuam fierberea completa a zarzavatului, adaugam sare, otet si usturoiul pisat, apoi luam oala de pe foc. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat in farfurie, alaturi de ardei iute.
6 comments:
Superbă ciorba de burtă! Am mancat cu mare poftă.
Ma bucur ca ti-a placut, Mari.
Foarte frumos Blogul Elena, felicitari si bafata.
Mary, iti multumesc mult, te mai invit la mine oricand doresti. Prietenele mele sunt binevenite, intotdeauna.
Felicitari pentru blog, Lenuta!!
Multumesc frumos, Alexandrina.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita