duminică, martie 19, 2023

Orez cu năut și broccoli

Vă recomand această mâncare de post, gustoasă și sățioasă. Nu vă ia prea mult timp pt preparare, sper să vă placă și să o faceți și voi. 

INGREDIENTE NECESARE:
-1/2 cana(o jumătate) de orez
-1/2 cana năut fiert din conservă, sau dacă doriți puteți fierbe voi năutul după ce l ați hidratat de seara pana dimineața
-1 ceapă albă mare
-3 căței de usturoi
-4 linguri ulei
-2 lingurițe boia dulce 
-1 lingură pastă de ardei capia făcută de mine
-sare și piper după dorință 
-broccoli cam 250 g
-ardei capia) cam o jumătate de ardei) 
-o legătură pătrunjel verde tocat marunt

MOD DE PREPARARE:
Într-un craticior puneți la fiert în apa cu sare orezul spălat. Pana fierbe orezul spălați broccoli, desfaceți l buchetele, puneți l la fiert în apa cu sare. După ce orezul a fiert îl luați de pe foc si într-o alta cratiță puneți uleiul la încins, adăugați ceapa tăiată mărunt și o gătiți pana are un aspect sticlos, moment în care adăugați ardeiul capia tăiat fâșii f subțiri, usturoiul tăiat mărunt. Căliți vreo 2 minute, adăugați boiaua dulce, pasta de ardei, amestecați, apoi puneți orezul scurs de apă, năutul la fel scurs de apă, potriviți gustul de sare și piper, adăugați pătrunjelul tocat mărunt. Amestecați ușor și la final puneți și broccoli fiert și scurs de apă. Amestecați cu grija sa nu se zdrobească buchetelele de broccoli. Cam atât! Un fel principal asa cum spuneam gustos, sățios! 

0 comments:

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita