Timp de preparare: 1 h si 15 minute.
Ingrediente:
Pt blat: blatul acestei prajituri nu trebuie copt, se prepara din biscuiti. Avem nevoie de: 200 g unt( 1 pachet), 4 linguri zahar pudra, 200 g alune prajite si nesarate(eu am folosit 100 g nuca prajita), 500 g biscuiti simpli, 1 cana si jumatate lapte rece, 3 linguri cacao.
Pt crema caramel: 200 g zahar, 3 oua, 200 ml lapte dulce, 3 linguri faina cernuta, 200 g margarina.
Pt. glazura: 200 g ciocolata, 2 linguri apa, 50 g unt.
Pt decor: 100 g alune prajite si nesarate.
Mod de preparare: zdrobim biscuitii marunt cu un sucitor, dupa care ii amestecam cu cacaua, zaharul pudra, alunele sau nucile zdrobite cu sucitorul. Incalzim laptele cu untul si turnam peste biscuiti. Amestecam bine si asezam comozitia intro tava mai mica, netezind, fara sa apasam prea tare.
Caramelizam zaharul intro craticioara, la foc mic. Separat amestecam ouale, faina si laptele si il turnam peste zaharul caramelizat, lasand sa fiarba pana se ingroasa ca o crema. Lasam sa se raceasca apoi amestecam cu margarina pana se obtine o compozitie cremoasa.
Turnam crema caramel peste blatul de biscuiti apoi nivelam frumos. Intro craticioara topim ciocolata razauita impreuna cu apa si margarina, o lasam putin sa se raceasca si apoi o turnam peste crema caramel si o nivelam. Deasupra decoram cu alune zdrobite.
Inainte de a fi portionata e bine sa tineti putin prajitura la rece sau chiar in congelator, asa se va putea taia mai bine. Atentie insa nu uitati prajitura la congelat! De data aceasta am doar aceste poze, am uitat sa pozez prajitura asezata pe platou, dar sper sa revin cu o alta ocazie cu poze.
|
Biscuitii si nuca zdrobite. |
|
Adaugam zaharul si cacaua. |
|
Incalzim laptele cu untul. |
|
Amestecam biscuitii, zaharul cacaua cu laptele si untul topit. |
|
Crema caramel se lasa la racit apoi se amesteca cu margarina. |
|
Asezam crema peste blatul de biscuiti. |
|
Dupa ce punem glazura si o nivelam, decoram cu alune zdrobite.
|