29 dec. 2010

Tort cu crema de ciocolata si mandarine



Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente: 
Pt blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina, 1/2 plic praf de copt dr oetker, 1 vanilie
Pt crema: 1 plic crema pentru prajituri cu gust de ciocolata+250 ml lapte rece+ 4 linguri zahar pudra, 250 ml frisca lichida ,,el maestro,, + 1 plic vanilie + 1 plic intaritor de frisca (sau orice alt fel de frisca lichida).
Pt insiropat: 200 ml apa in care am topit 4 linguri de zahar + 1/2 sticluta esenta migdale.
Pt decor: 3 mandarine, ciocolata menaj(cam 2 cuburi mari).
Mod de preparare: batem ouale spuma cu mixerul, adaugam praful de copt, vanilia si apoi zaharul in ploaie, se bate spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, adaugam faina cernuta, incorporam usor faina, amestecand bland sa nu se lase spuma. Turnam compozitia obtinuta intro forma de tarta unsa si tapetata cu diametrul de 27 cm. Coacem blatul la foc potrivit in cuptorul preincalzit cam 15-20 minute. Pana se coace blatul pregatim pe aragaz un sirop din 200 ml apa si 4 linguri de zahar, pe care il racim si la care adaugam 1/2 flacon esenta de migdale. Asezam blatul pe un platou, il insiropam apoi imbracam blatul cu o crema preparata dintrun plic de crema cu gust de ciocolata care se bate spuma cu 4 linguri de zahar si 250 ml lapte rece. Peste aceasta crema intindem un strat de frisca obtinut prin mixarea cantitatii de 250 ml frisca ,,el maestro,, la care adaugam o vanilie si un plic inataritor de frisca dr oetker. Deasupra razuim cu cutitul ciocolata menaj pe care am tinut-o in congelator 30 minute si ornam cu jumatati de felii de mandarine.


9 comentarii:

felis spunea...

Mmmm... cat de bine arataaa!!

Chrystel spunea...

Ton gâteau est absolument MAGNIFIQUE. Bravo Maria Elena. J'adorerais y goûter.
Bises de FRANCE
bonnes fêtes de fin d'année.
Chrys

maria elena spunea...

Felis, a fost de fapt un tort rapid pt mama care a implinit 80 de ani, e bolnava de Alzhaimer si s-a bucurat ca un copil ca a fost sarbatorita, a fost in centrul atentiei, in centrul familiei.

Sa ai un An Nou fericit cu multa sanatate si tot ce-ti doresti alaturi de familie si prieteni dragi!

maria elena spunea...

Crystel, merci beaucoup! Bisous, Bonne Annee!

Culinar spunea...

De la lucru fug direct la magazin dupa mandarine si apoi ... da, imi fac acest tort gustos. Daca vrei uita-te si la retetele mele.

maria elena spunea...

Culinar@: spor la bucatarit, multumesc de vizita. O sa te vizitez si eu.

Culinar spunea...

Cum ti s-a parut pe la mine pe site, Maria?

maria elena spunea...

Culinar@: ce sa spun sunt incantata, e un site culinar romanesc minunat, pe care eu il situez printre cele mai frumoase si interesante siteuri gastronomice romanesti. Ma faci sa ma simt putin mai importanta daca m-ai vizitat.

Cicolata spunea...

Arata foarte bine, tortul pe baza de ciocolata este si preferatul meu. Urmeaza sa comanda un tort de nunta, nu ma incumet sa il fac. Obligatoriu va fi pe baza de ciocolata, dar as mai vrea ceva deosebit sa echilibreze gustul. Nu stiu ce fructe sa aleg, as vrea ceva deosbit care sa meraga perfect cu ciocolata.