11 apr. 2010

Rulada colorata cu spanac




 Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa).
Ingrediente: 200 g sunca presata, feliata f. subtire, 250 g branza de vaca, 500 g spanac, 2 oua, 1 legatura marar verde, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura usturoi verde(eu am pus 3 catei, nu am avut verde), 2 linguri faina, piper macinat, putina sare.
Mod de preparare: Spanacul ales, spalat, se fierbe in apa cu sare cateva minute(10 minute), se scurege de apa, se toaca, se pune intrun castron, se adauga mararul, ceapa, usturoiul taiate marunt, 1 ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, faina, piperul, sare. Amestecam toate ingredientele foarte bine, apoi intindem compozitia intro tava(cu dimansiuni de 23 cm x 34 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt, se introduce la cuptorul preincalzit timp de 15 -20 minute. In timp ce se coace foaia de rulada, pregatim umplutura: se amesteca branza cu galbenusul crud, sare, piper. Taiem sunca feliata in fasii subtiri. Se scoate foaia de rulada din cuptor pe o hartie de copt, se ruleaza cu grija si se lasa sa se racoreasca. Desfacem foia de rulada, o ungem cu branza, asezam fasiile de sunca peste branza si rulam foaia din nou, se impacheteaza in hartie de copt si se da la rece. Se taie felii de grosimea unui deget, se serveste alaturi de alte aperitive. Eu am decorat cu felii de lamaie si trandafir din salam uscat, a iesit ce se vede.
Sugestie: puteti prepara aceasta rulada cu ajvar (pasta de ardei) si va avea o culoare frumoasa portocalie inchis.

13 comentarii:

dian@ spunea...

ce rulada faina ai facut Marielena.

maria elena spunea...

Diana, daca-ti place ma bucur, am papat-o toata singura, sotul nu vrea sa vada nimic cu spanac.

maria mihalache spunea...

Mai bine imi trimiteai si mie o bucatica ca-mi place tare mult spanacul...............foarte frumoasa,Lenutica.
Te pup si seara buna!

maria elena spunea...

Multumesc Medi, data viitoare cand gatesc rulada cu spanac, esti invitata mea.

Angela spunea...

Ai facut rulada! Ce bine arata! O felie si pentru mine nu mai ai? Cred ca e si buna, precum si arata...

maria elena spunea...

Offff, Angela, cand mai fac, esti invitata alaturi de Medi sa gustati si sa-mi dati nota. Am papat-o aproape singura, o bucatica am trimis-o copiilor. Sotul nu vrea nimic cu spanac, in schimb eu as fi mancat 2 rulade.

Mari spunea...

Si eu fac, si-mi place mult!
pup!

maria elena spunea...

Si mie la fel, imi place tare, tare.

Anonim spunea...

Reteta e minunata si apartine Mayei!
Normal ar fi sa specificati si sursa retetelor, am vazut ca nu obisnuiti...

maria elena spunea...

Da, Anonim, reteta e minunata, ai dreptate si chiar bine zici, uite sursa, daca te intereseaza:
http://www.coolinarika.com/recept/zelena-rolada/

maria elena spunea...

Raspuns tot pt Anonim: sursa principala a acestei rulade, este de fapt o revista de specialitate din Romania (+ sursa publicata mai sus, unde poti vedea si imagini), aparitie a lunii martie 2010, data dupa care vei observa explozie de rulade cu spanac pe blogurile personale cu aceasta reteta modificata dupa bunul plac al fiecarei bloggerite, imi pare rau ca te dezamagesc. In tot cazul, cand faci o afirmatie ca a ta, trebuie mai intai sa fi sigura de ceea ce spui. Eu iti multumesc pt vizita si comentariu, ma bucur ca mi-ai vizitat blogul, te astept oricand doresti.

Bilete de avion low cost spunea...

foarte interesanta numai ca nu-mi place spanacul:|

Aurica spunea...

o cu totul alta rulada si foarte interesanta, o combinatie inedita si din ce vad in poza gustoasa si savuroasa, trebuie incercata ;)