De multa vreme ma obsedau stelutele
Laurei Laurentiu si pentru ca voiam de Craciun sa fac niste figurine, am incercat reteta ei. Am pregatit aceste figurine, foarte aromate si crocante, care mie personal mi-au placut in mod special. Draga Laura multumesc mult pt reteta. Gasiti reteta si
aici.
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente: 150 de grame de untura de porc alba, nesarata
200 de grame de zahar
1 lamaie
1 albus
330-350 g faina (in functie de marimea lamaiei, eu am avut o lamaie mare)
2 plicuri de zahar vanilat,
Pt ornat: ciocolata alba si ciocolata neagra, perlute de zahar argintii, nuca de cocos colorata.
Mod de preparare: untura, zaharul si vanila se bat spuma, adaugam apoi albusul, iar dupa omogenizarea acestuia, adaugam zeama si coaja de lamaie, mixand bine. Adaugam faina si amestecam pana la obtinerea unui aluat mai moale. Aluatul se pune intrun bol si se da la frigider pentru o jumatate de ora, dupa care, se aprinde cuptorul, la 180 de grade Celsius.
Pe o hartie de copt presarata cu faina, se intinde aluatul in grosime de
aproximativ 3 milimetri, decupandu-se cu diferite forme pentru prajituri. Figurinele se transfera cu ajutorul unui cutit in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor aproximativ 10 minute sau mai putin, in asa fel sa ramana albe(eu le-am cam inegrit). Pentru ornat se topeste separat ciocolata cu 1-2 linguri de apa, se trec figurinele prin ciocolata, apoi prin nuca de cocos si se aseaza pe un platou sa se usuce. La braduti si stelute am mai pus cate o perluta argintie.
|
Adaugam albusul si mixam bine. |
|
Se adauga zeama de lamaie dupa care mixam din nou. |
|
Gata framantat de mixer. |
|
|
Punem aluatul la rece. |
|
Intindem aluatul pe foaie de copt, apoi decupam figurine. |
|
|
Gata de copt, asezate in tava. |
|
Alte figurine. |
|
Gata coptul! |