duminică, mai 31, 2020

Placinte cu urdă (urdoici)




Aveți nevoie de: 500 grame făină albă de grâu, 250 ml lapte călduț, 10 grame drojdie uscată, 2 ouă, 100 g zahăr, 50 g unt topit, un praf de sare, coajă de lămâie răzuită , 1 plic zahar vanilinat.
Pentru umplutură: 400 g urda proaspătă, 150 g zahar, 2 plicuri de zahăr vanilinat, coajă rasă de lămâie, 2 ouă, un vârf de cuțit de sare, 2 linguri de gris. Dacă nu vă place coaja de lămâie puteți renunța. 
Pentru uns: aveți nevoie de un ou bătut la care adăugați 2 linguri de apă rece. 
Mod de preparare: eu am folosit robotul. În vasul robotului am pus faina cernută, drojdia, zaharul, laptele călduț, sarea, coaja de lămâie, 1 plic de zahăr vanilinat, am pornit robotul la viteza mica. După o ușoară omogenizare am adăugat ouăle, apoi untul topit. Aluatul va fi frământat la o viteza mai mare (4) cam 5 până la 7 minute. După ce s a încheiat frământarea, pudrati aluatul cu făină, acoperiți cu folie alimentară peste care puneți un prosop de bucătărie și lăsați la dospit cam 40/50 minute. Între timp vă ocupați de umplutură. Puneți urda într-un castron, zdrobiți o cu ajutorul furculiței, adăugați toate ingredientele recomandate pt umplutură, omogenizati bine și dați deoparte pana dospește aluatul. După ce aluatul a dospit, pe masa de lucru infainată întindeți din jumătate de compoziție cu ajutorul făcălețului o foaie dreptunghiulară de 7/8 cm grosime. Decupați pătrate de 8 sau 9 cm, pe care așezați cam o lingură de umplutură. Lipiți bine două câte două colțurile opuse ale pătratului. Procedam așa cu tot aluatul. Precizez ca am împărțit aluatul în două sa pot întinde mai bine foaia. Placintele astfel lucrate se așează în tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la dospit și în tavă cam 30 minute. Se ung cu ou și se dau la cuptorul preîncălzit timp de 30/40 minute la cuptorul meu. Ies cam 2 tăvi, aprox. 32/34 bucăți. Înainte de servire pudrați dacă doriți cu zahar pudră.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita