In vacantele de vara petrecute la bunicii dinspre mama, unde aveam multi verisori primari si trageam ca albina la miere, bunica gatea deseori, taitei de casa cu branza de oaie. Era o fericire pt mine, dar si pt bunica cand imi placea mancarea, pt ca eram o mofturoasa si puteam numara pe degete mancarurile pe care le mancam cu drag. Rar se intampla sa nu aiba bunica taitei de casa pusi la uscat, intro cutie de carton. Ei, totusi se intampla uneori sa fie cutia goala si cumpara musai, de la coperativa (asta fiind magazinul din sat, care era plin cu de toate, incepand de la cuie pana la biscuiti, boboante si marmelada) ,,macaroane,, denumire generica pt orice fel de paste fainoase.
Zilele acestea am cumparat si eu o punga de macaroane si am pregatit o portie zdravana de ,,macaroane cu branza,,. Dar sa stiti cu branza e alta poveste, am facut-o chiar eu din cas de oaie. Am razuit casul pe razatoarea cu gauri mari, dupa ce l-am tinut in apa cu sare, apoi l-am framantat cu sare grunjoasa si am obtinut o branza gustoasa.
Iata reteta de macaroane cu branza:
Timp de preparare: 20 minute.
Ingrediente: 1 punga de paste fainoase, 300 g branza de oaie.
Mod de preparare: se fierb pastele fainoase, asa cum este indicat in instuctiunile de pe ambalaj, se clatesc cu un jet de apa rece, se scurg de apa, se pun intrun castron, apoi se amesteca cu branza. Ca sa fie aproape de cele ale bunicii, am pus castronul 2 minute la microunde, sa se topeasca putin branza. Bunica le tinea pe ,,ploaptan,, iar focul era numai cu lemne. Ce vremuri, ce amintiri!
Pastele se fierb, se clatesc cu apa rece, se strecoara. |
Se pun intrun castron si se amesteca cu branza. |
Pofta buna! |
11 comments:
Lipsea putina slanina prajita in compozitia aia :D
Dan C: multumesc de sugestie, multumesc de vizita.
Sotul meu adora macaroanele cu brînza.Si mie îmi plac.Eu le servesc si cu o lingura de marmelada de capsune alaturi :D
maya@: multumesc de vizita si de sugestie. Deja 2 variante noi la reteta de macaroane cu branza, una din partea ta, iar cealalta vine de la Dan C, multumesc amandurora.
Sunt tare bune, asa imi face mereu bunica!
Evelina@: mancarea mamei si a bunicii raman mereu in mintea noastra. Imi amintesc multe preparate ale bunicii, pe care le pastrez in amintirile mele din copilarie, pe care le mai gatesc si azi, dar niciodata nu sunt asa bune ca ale ei.
Ador branza de oaie,dar mai ales in compozitia asta.Multumesc de reteta!
Cu mult drag, Electronice Online.
Cate macaroane cu branza am mancat in copilarie si nici acuma nu mam saturat de ele.
stiam ca se poate pune si ou dar nu stiu cum...
Se pun si oua eu stiam altfel reteta bunicii batem ouale amestecam cu branza cu pastele si le bagam la cuptor cc 25 de min....si ies delicioase;)
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita