Aceasta prajitura imi aminteste de copilarie si de sarbatorile din perioada aceea, in care mama nefiind specialista in patiserie, avea grija sa nu ne lipsesca acest fel de prajitura, alaturi de pufosii si nelipsitii cozonaci, care ei ii reuseau 100%.
Timp de preparare: 40 minute.
Ingrediente: 500 g biscuiti 2 oua, 1 cana zahar(200-250 g), 1 pachet margarina, 1 cana cu lapte, 2 linguri cacao cernuta, 1 flacon esenta rom, 2 vanilii.
Mod de preparare: mixam ouale cu zaharul, vanilia, cacaua, adaugam laptele, amestecam bine. Intro cratita topim margarina, adaugam compozitia mixata de oua, zahar, cacao, lapte, lasam sa se ingroasa amestecand continuu sa nu se lipeasca de cratita, apoi adaugam biscuitii zdrobiti si esenta de rom. Omogenizam bine, lasam putin sa se raceasca si rulam compozitia intro foaie de celofan umezita. Legam la capete apoi dam prajitura la rece Cine doreste poate sa puna in salamul de biscuiti nuca prajita. Din cantitatile cuprinse in reteta am obtinut 2 rudite de salam de biscuiti.
|
Zdrobim biscuitii. |
|
Topim margarina. |
|
Mixam ouale, zaharul, vanilia, cacaua, laptele. |
|
Dupa ce s-a ingrosat compozitia mixata adaugam biscuitii zdrobiti. |
|
Rulam compozitia in folie de celofan sau de plastic, legam capetele. |
9 comments:
Foarte frumos arata salamul tau de biscuiti. Si eu am facut salam de biscuiti cu nuca si rahat cu doar cateva zile inainte de Revelion.
Mie imi place cu nuca prajita, dar de data aceasta m-am grabit si nu am mai pus nuca. Cu rahat si nuca, arata mai bine cred. Multumesc de vizita Doinita.
Ce buun!!! De Revelion am facut si eu:)
ils sont à croquer je te souhaite une très bonne année 2011
à bientôt
E gustos, se prepara repede.
Fimere, An Nou fericit, multumesc de vizita.
Spre rusinea mea nu ma pot lauda ca am facut vreodata salam de biscuiti. Nu stiu de ce. Pur si simplu mi s-a parut ca mama il face cel mai bine! :)
La multi ani cu sanatate si belsug!
Multumesc de urari, Cristina, va doresc si eu un An Nou, fericit, cu sanatate!
Mie imi place tare mult cu nuca prajita si esenta de rom. Anul acesta nu am pus nuca, m-am grabit si nuca nu era prajita, asa ca am renuntat.
Maria Elena, obrigada por suas visitas e por seu carinho nos comentários lá do meu blog!
Desejo que o ano novo seja repleto de boas realizações!
Conto contigo para mais um ano!
Um beijo!
:o)
P.S.: Adoro salame!
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita