marți, august 03, 2010

Tocanita de ceapa



Aceasta tocanita de ceapa o facea bunica de cateva ori pe an. Prima data cand scotea recolta de ceapa, apoi in timpul posturilor de peste an. 
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 5-6 cepe, 2-3 rosii, 1 ardei gras mic, sare, piper, patrunjel verde, 150 ml ulei.
Mod de preparare: ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si piper, cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul, se presara verdeata. Se serveste cu mamaliga si salata de sfecla rosie, sau castraveti murati la soare.


7 comments:

Diana spunea...

tare bine arata tocanita...nu stiu cu ce merge mai bine cu mamaliga sau cu salata de sfecla rosie?

Mari spunea...

Mariela, ce pofta mi-ai facut de o tocanita cu mamaliguta.
Si mai vreau sa te felicit pentru blog.
E din ce in ce mai interesant.
N-am timp, ca ti-as cere lectii....

maria elena spunea...

Diana, Mari, multumesc de vizita si de aprecieri.

Anonim spunea...

castraveti murati la soare nu am mai auzit

maria elena spunea...

Da, draga anonim, aceasta muratura se poate face doar vara. Sunt castraveti covasiti, asa se mai numesc. Sunt foarte gustosi si usor de preparat, daca ai rabdare cateva zile pana se covasesc castravetii, dar asta numai vara.

Anonim spunea...

sunt foarte curioasa sa vad cum e.

maria elena spunea...

Anonim, mie imi place mult de tot, nu e complicat sa incerci, astept parerea ta.

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita