1 aug. 2010

Salata de sfecla rosie



Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: 5 sau 6 bucati sfecla, 2 lingurite chimen, sare, otet, 3 linguri hrean razuit.
Mod de preparare: spalam sfecla si o punem la fiert cu apa rece. Fierbem aproximativ 1 ora si 30 minute, scurgem apa, lasam sfecla sa se raceasca putin, se curata de coaja, se rade pe razatoarea cu gauri mari. Punem sfecla razuita intrun bol de sticla, adaugam hreanul, chimenul, amestecam bine, potrivim gustul de sare si otet. Salata astfel preparata se pune in borcan si se poate pastra cam 1-2 saptamani in frigider. Se serveste alaturi de preparate din carne afumata (costite, carnati), tocanite din carne de porc, pasare, vita.


Go to ImageShack® to Create your own Slideshow

8 comentarii:

Boabe de Cafea spunea...

Sunt innebunita dupa salata de sfecla rosie cu hrean! Ati facut-o exact cum o facea Buni a mea care era din Sarmasu de Campie, Mures.

geta spunea...

foarte buna salata asta...noi o facem frecvent de sarbatori.Merge si cu friptura si mie personal imi place cu oua fierte...

maria elena spunea...

Da, Boabe de Cafea, Sarmasu e aproape de oraselul meu, asa se face aici in zona noastra.

maria elena spunea...

O fac si eu destul de des Geta, mie imi place mult de tot(dar numai mie), o sa tin cont de sugestia ta.

Tavi spunea...

Nemaipomenita aceasta salata! Chimen nu puneam, desi il folosesc pentru a da aroma la o sumedenie de supe. Chiar o sa incerc.

maria elena spunea...

Sper sa-ti placa cu chimen, Tavi.

Cauciucuri iarna spunea...

arata foarte bine ...

cazare bran spunea...

Preferata mea!! Numai ca eu o fac coapta sau chiar cruda si nu pun chimen. Felicitari pentru blog! Am gasit o multime de retete interesante.