Aceasta tocanita de ceapa o facea bunica de cateva ori pe an. Prima data cand scotea recolta de ceapa, apoi in timpul posturilor de peste an.
Timp de
preparare: 30 minute
Ingrediente: 5-6
cepe, 2-3 rosii, 1 ardei gras mic, sare, piper, patrunjel verde, 150 ml ulei.
Mod de preparare:
ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intro cratita punem uleiul la
incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se
curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si
piper, cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul, se presara verdeata. Se serveste
cu mamaliga si salata de sfecla rosie, sau castraveti murati la soare.
tare bine arata tocanita...nu stiu cu ce merge mai bine cu mamaliga sau cu salata de sfecla rosie?
RăspundețiȘtergereMariela, ce pofta mi-ai facut de o tocanita cu mamaliguta.
RăspundețiȘtergereSi mai vreau sa te felicit pentru blog.
E din ce in ce mai interesant.
N-am timp, ca ti-as cere lectii....
Diana, Mari, multumesc de vizita si de aprecieri.
RăspundețiȘtergerecastraveti murati la soare nu am mai auzit
RăspundețiȘtergereDa, draga anonim, aceasta muratura se poate face doar vara. Sunt castraveti covasiti, asa se mai numesc. Sunt foarte gustosi si usor de preparat, daca ai rabdare cateva zile pana se covasesc castravetii, dar asta numai vara.
RăspundețiȘtergeresunt foarte curioasa sa vad cum e.
RăspundețiȘtergereAnonim, mie imi place mult de tot, nu e complicat sa incerci, astept parerea ta.
RăspundețiȘtergere