duminică, ianuarie 10, 2021

Rulada cu cascaval

 


Un aperitiv apreciat, gustos și aspectuos, este aceasta ruladă cu cașcaval.

Pentru preparare avem nevoie de felii de cascaval (eu am avut hochland/8 felii), felii de șuncă Praga cât sa acopere feliile de cascaval, crema de brânză, piper măcinat, oua fierte tari (2 bucăți), câteva măsline fără sâmburi verzi și negre, o crenguța mărar verde, fâșii subțiri de ardei rosu sau galben, sau verde (ce aveți la îndemână), puțin unt moale. 

Mod de preparare: pe o foaie de copt, într-o tava potrivita pt cuptor așezați feliile de cascaval ușor suprapuse, apoi le introduceți în cuptorul preîncălzit 2 sau 3 minute pana când cașcavalul se topește ușor. Urmăriți acest lucru pe geamul cuptorului de la aragaz. Când feliile sunt unite, scoateți tava din cuptor și lăsați sa se răcească. Între timp, întrun castron amestecati crema de brânză cu 2 ouă fierte tari, piper măcinat după gust, mararul tăiat mărunt, măslinele tăiate rondele sau mărunt, cum doriți. Întindeți peste feliile de cascaval puțin unt moale la temperatura camerei sau crema de brânză înainte sa o amestecati cu celelalte ingrediente. Peste, așezați feliile de șuncă Praga una lângă alta, încât sa acopere toată suprafața feliilor de cascaval, ungeți feliile de șuncă cu amestecul de crema de brânză, peste care puneți fâșii subțiri de ardei rosu, galben sau verde (de care aveți la îndemână), apoi rulați cu ajutorul hârtiei de copt. Rulada obținută se învelește în folie de nylon, se leagă la capete și se păstrează la rece câteva ore, când se poate servi tăiată în felii de grosimea unui deget.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita