duminică, ianuarie 17, 2021

Chec cu banane, prajituri

  


Mi au ramas banane foarte coapte pe care nu le am mancat, dar le am folosit la prepararea acestui chec cu banane, usor de preparat, foarte gustos.

Pentru preparare aveti nevoie de: banane coapte, eu am avut 3 bucati (cam 350 g pireu de banane), 250/260 grame făină albă de grâu, 100 grame zahar, 2 ouă, 1 praf de copt (1o g),  un praf de sare, 100 g unt, 2 sau 3 plicuri de zahăr vanilinat, sau esență de vanilie, ciocolată , 50 g nucă. Ciocolata am avut neagra si ciocolata cam 100 g împreună.

Mod de preparare:  bananele decojite le pasati cu furculița și faceti un pireu, adaugati untul moale la temperatura camerei si omogenizati compoziția. Ouăle  amestecate bine cu zaharul, vanilia și praful de copt le adaugati la pireul de banane și unt. Omogenizati totul, iar apoi adaugati faina cernută, ciocolata ruptă în bucățele si nuca (rupeți si nuca daca miezul este mai mare). Turnati compoziția omogenizată într-o tava de cozonac/chec unsă bine cu ulei. Coaceți checul la temperatura de 160° timp de 1 h. Lăsați checul sa se răcească in tavă, apoi tăiați felii de groasimea unui deget. Este foarte gustos. Sursa: internet, Jamilla.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita