In perioadele de post, in criza de timp, sau orice altfel de criza, una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa, sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt, tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este, dupa cum sugereaza titlul postarii, tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit, este pasta de gogosari.
Toacana de ceapa, este o reteta traditionala ardeleneasca, in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta.
Iata reteta:
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente: 7-8 cepe albe, 150-200 ml ulei floarea soarelui, 4 linguri pasta de gogosari, sare, piper macinat, patrunjel verde.
Mode de preparare: cepele se curata, se spala, se taie pestisori, se adauga la uleiul incins, se calesc la foc moale 5 minute, adaugam pasta de gogosari, continuam calirea alte 5 minute. La servire, presaram piper proaspat macinat si patrunjel verde tocat. Asa cum am specificat, se servesc intotdeauna cu mamaliguta calda.
56 comments:
sotul meu pregateste tocanita de gogosari cu ceapa si face si mamaliga si e ff buna!
In blidul de mamaliga este intr-adevar super buna papica.Numai bine.
Nu ma "omor" dupa mamaliga dar arata asa de bine ca daca s-ar putea as servi cu placere un blid!xxx
mmm...ce bine arata!!
Ce pofta mi-ai facut de mamaligaaaa
Arata foarte bine, probabil o sa-i propun sotiei sa faca :)
Arata bine! Dar cum fac blidul? :)
Pana invat sa fac blid, incerc cealalta varianta!
Multumesc pentru idee!
Andreea-Elena C: cred ca e buna tocanita voastra, mie mi-ar placea cu siguranta, multumesc de vizita.
DiaMar-bucataria galbena: vai ce-am mai mancat! Multumesc de vizita draga Dia.
Carmen scumpa, daca iti place blidul poti sa-l umpli cu ce vrei.
Danutza draga, iti multumesc, ma bucur daca iti place cum arata.
Antonina draga mea, eu sunt mamaligara, as manca zilnic, sa sti.
copertine, sper sa vrea si sa va placa, astept impresii, multumesc tare mult de vizita.
roxana scumpa mea, ai dreptate, nu am explicat cum am facut blidul, insa daca vrei sa afli, uite un link, de unde poti invata cum se fac blidele din mamaliga: http://dulcesarat.blogspot.com/search/label/Ciupeci%20Pleurotus%20in%20blid%20de%20mamaliga
Imi place blidul si de tocanita nu mai vorbesc!Gogosarul o face grozav de buna.
Daca esti draguta sa modifici adresa mea-www.teobucatar.ro
Pupici si noapte buna!
Trebuie incercata ca tare fain mai arata !!!
Bravo Lenutico.
te tzuc !
Pfff, arata foarte bine ... acum ma duc sa bag si eu o mamaliga, nu la fel ca asta, dar gasesc eu ceva prin frigider sa pun pe langa :)
Sidy, multam fain. Si eu te tzuc.
TeoBucatar, nu reusesc sa copiez noua adresa a siteului tau in lista mea de bloguri, mai incerc. Felicitari pt site, ti-ai luat domeniu? Ma incanta evolutia ta, te felicit.
arata minunat!!! trebuie s afac si eu odata...te pup draga mea.
Multumim de link ca nici eu nu stiam cum se face blidul.Arata foarte delicios pffff....si imi face o pofta. Eu mamaliga o prefer in general aproape la toate mancarurile e foarte buna si in special nu are chimicale.
Arata foarte delicios si simplu de facut
Cat de tare arata! O sa incerc sa fac si eu acasa! Ador mamaliguta!
Ce fain arata!, parca e o caciulita de blana :)) Imi place ideea cu blidul!
moama ce bine arata!!! si la ce foame am in mine imi vine sa sar pe monitorul asta. numai gandul la mamaliguta aia calda..... *salivez*
moama ce foame am in mine! pe buna ca-mi vine sa sar pe monitorul asta sa musc din el, la cat de bine arata tocanita !
Florin: spor la treaba si pofta buna.
Diana scumpa, noua, in special mie imi place tocana de ceapa si in post mereu profit de ocazie sa o mananc. Te pup.
popa ionela: la fel si eu, sunt mamaligara, multumesc pt vizita, te astept oricand.
jocuri: multumesc pt aprecieri.
Monica draga, spor la mesterit, multumesc pt vizita.
Organizare nunti: ce m-am amuzat pt comparatie!
agentie imobiliara: mai incearc-o se face repede. Multumesc de vizite.
minunata reteta si special blog,felicitarile mele si o zi buna
yaya6: multumesc pt incurajari, o zi minunata sa ai!
Mi-ai amintit de aceasta reteta. Nu am facut-o niciodata dar am papat si mi s-a parut foarte buna!
Fab Chef: multumesc de aprecieri, fain blogul, imi place stilul in care editezi retetele!
Arata foarte bine :)
arata forte bine ca estetica si cred k e si foarte gustos:)
Cat de bine arata :D
Bijuterii aur
Aparat aer conditionat
Supraveghere video:
va multumesc de aprecieri, ce pacat ca nu se poate si testa.
se poate testa pt cel care vrea:)
este foarte gustos...nu am facut acest design dar reteta am respectat-o si e geniala
Vreau si eu sa gust :) dar cred ca o sa imi fac singura :D
ce delicios arata:X:X yum yum
arata foarte bine,..cu toate ca eu sunt certata cu ceapa cred k e delicios:)
Arata super ;)
hhmm...ce delicios arata..dar acum abia astept sa mananc miel:D
Extraordinar ;) trebuie incercat
hhmmm...ce bine arata..si merge foarte bine cu varza calita si ciocaln afumat:D sper k nu v-am facut pofta;))
Iami iami cat de bine arata.
Arata excelent :D
Imi place cum arata
nu imi place ceapa:(:(:(
Nu este chiar pe gustul meu, dar arata bine :)
arata minunat, musai sa incerc si eu! multumesc
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita