Ingrediente: 1 cana de orez, 1 sfecla rosie coapta sau fiarta, 50 ml ulei, 1 ceapa alba, sare, piper, apa, cascaval razuit.
Mod de preparare: incepeti cu sfecla, pe care o fierbeti sau o coaceti in cuptor. Eu am ales varianta-fiert: sfecla curatata de coaja, spalata, taiata cubulete mici, o fierbeti in apa cu sare timp de 30 minute. Scurgeti de apa, o dati deoparte.
Intro cratita, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa taiata marunt, caliti pana devine sticloasa, adaugati orezul spalat si scurs de apa, adaugati cubuletele de sfecla, acoperiti cu apa si fierbeti mancarea la foc mic, adaugati sare, putina zeama de lamaie. Daca scade apa mai adaugati, insa in momentul in care orezul s-a fiert, mancarea sa aiba consistenta unui pilaf. Se serveste fierbinte, cu cascaval razuit deasupra, piper macinat proaspat si patrunjel verde tocat marunt. Cum la noi ceafa de porc e la rang de cinste, mancarea de orez cu sfecla rosie a stat mandra langa o felie de ceafa fripta la tigaie.
Este o mancare satioasa, nu trebuie acompaniata de niciun fel de salata, pentru ca aceasta reteta aduna garnitura si salata pe aceeasi farfurie. Zeama de lamaie se potriveste tare bine cu dulcele sfeclei pe care o transforma in salata, sfecla coloreaza imbietor orezul si ii intregeste aroma.
Va dau o sugestie: daca postiti, puteti gati acest fel de mancare, insa fara sa presarati cascaval si sa uitati de ceafa de porc.
27 comments:
ce bine arata!!!
Dana Cristea@: multumesc frumos!
Arata superb iar de cat este de sanatoasa aceasta mancare nici nu va pot spune...din cate stiu eu sfecla rosie produce sange...absolut fenomenala aceasta reteta!
Imi place,sfecla foarte mult,asa ca si papica aceasta imi place.Pupici!
Cristina Bijuterii Argint@: asa este, multumesc de comentariu si de vizita.
DiaMar-bucataria galbena@: ma bucur ca e pe placul tau, te pup si eu.
Foarte bun! Si mie imi place sfecla! E sanatoasa si in combinatia asta cred ca e foarte gustoasa!
Arata minunat,este gustoasa si sanatoasa!!!pup si o seara buna!
nu e tocmai favorita mea, dar sfecla rosie as manca oricand, fiarta doar.
Roxana: a fost o masa buna!
Lulu scumpa, ai mare dreptate, pup si eu.
Agentii imobiliare: in combinatia asta a fost o masa gustoasa si sanatoasa.
Mie imi place maxim sfecla coapta!
Anto, gatita coapta este foarte buna si sanatoasa.
Super reteta, multumim
Yam yam :D
Bijuterii de argint
Camere supraveghere:
ma bucur de aprecierile voastre.
arata bine dar nu stiu daca mi-ar si placea:)
Am reusit sa fac si eu, multumesc pentru idee :)
cred k e gustoasa:D:D:d foar k nu ma am prea bine cu orezul;))
arata bine..iar sfecla rosie e numai buna langa mielul de Paste:D
Am incercat si eu .. este gustoasa :)
Imi place tare mult reteta asta
Imi place tare mult sfecla rosie :D
hhhmmm...ca tot e vorba de sfecla am mancat de PAste salata de sfecla cu hrean o multime!
Imi place tare mult combinatia :D
Mi-as iesit superb, prima reteta de pe net pe carre o aplic, multumesc!
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita