joi, martie 15, 2012

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga


In perioadele de post, in criza de timp, sau orice altfel de criza, una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa, sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt, tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este, dupa cum sugereaza titlul postarii, tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit, este pasta de gogosari.
Toacana de ceapa, este o reteta traditionala ardeleneasca, in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta.
Iata reteta:
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente: 7-8 cepe albe, 150-200 ml ulei floarea soarelui, 4 linguri pasta de gogosari, sare, piper macinat, patrunjel verde.
Mode de preparare: cepele se curata, se spala, se taie pestisori, se adauga la uleiul incins, se calesc la foc moale 5 minute, adaugam pasta de gogosari, continuam calirea alte 5 minute. La servire, presaram piper proaspat macinat si patrunjel verde tocat. Asa cum am specificat, se servesc intotdeauna cu mamaliguta calda.


56 de comentarii:

  1. sotul meu pregateste tocanita de gogosari cu ceapa si face si mamaliga si e ff buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. In blidul de mamaliga este intr-adevar super buna papica.Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma "omor" dupa mamaliga dar arata asa de bine ca daca s-ar putea as servi cu placere un blid!xxx

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pofta mi-ai facut de mamaligaaaa

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine, probabil o sa-i propun sotiei sa faca :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata bine! Dar cum fac blidul? :)
    Pana invat sa fac blid, incerc cealalta varianta!
    Multumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  7. Andreea-Elena C: cred ca e buna tocanita voastra, mie mi-ar placea cu siguranta, multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  8. DiaMar-bucataria galbena: vai ce-am mai mancat! Multumesc de vizita draga Dia.

    RăspundețiȘtergere
  9. Carmen scumpa, daca iti place blidul poti sa-l umpli cu ce vrei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Danutza draga, iti multumesc, ma bucur daca iti place cum arata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Antonina draga mea, eu sunt mamaligara, as manca zilnic, sa sti.

    RăspundețiȘtergere
  12. copertine, sper sa vrea si sa va placa, astept impresii, multumesc tare mult de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  13. roxana scumpa mea, ai dreptate, nu am explicat cum am facut blidul, insa daca vrei sa afli, uite un link, de unde poti invata cum se fac blidele din mamaliga: http://dulcesarat.blogspot.com/search/label/Ciupeci%20Pleurotus%20in%20blid%20de%20mamaliga

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place blidul si de tocanita nu mai vorbesc!Gogosarul o face grozav de buna.
    Daca esti draguta sa modifici adresa mea-www.teobucatar.ro
    Pupici si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  15. Trebuie incercata ca tare fain mai arata !!!
    Bravo Lenutico.
    te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  16. Pfff, arata foarte bine ... acum ma duc sa bag si eu o mamaliga, nu la fel ca asta, dar gasesc eu ceva prin frigider sa pun pe langa :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Sidy, multam fain. Si eu te tzuc.

    RăspundețiȘtergere
  18. TeoBucatar, nu reusesc sa copiez noua adresa a siteului tau in lista mea de bloguri, mai incerc. Felicitari pt site, ti-ai luat domeniu? Ma incanta evolutia ta, te felicit.

    RăspundețiȘtergere
  19. arata minunat!!! trebuie s afac si eu odata...te pup draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumim de link ca nici eu nu stiam cum se face blidul.Arata foarte delicios pffff....si imi face o pofta. Eu mamaliga o prefer in general aproape la toate mancarurile e foarte buna si in special nu are chimicale.

    RăspundețiȘtergere
  21. Arata foarte delicios si simplu de facut

    RăspundețiȘtergere
  22. Cat de tare arata! O sa incerc sa fac si eu acasa! Ador mamaliguta!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce fain arata!, parca e o caciulita de blana :)) Imi place ideea cu blidul!

    RăspundețiȘtergere
  24. moama ce bine arata!!! si la ce foame am in mine imi vine sa sar pe monitorul asta. numai gandul la mamaliguta aia calda..... *salivez*

    RăspundețiȘtergere
  25. moama ce foame am in mine! pe buna ca-mi vine sa sar pe monitorul asta sa musc din el, la cat de bine arata tocanita !

    RăspundețiȘtergere
  26. Florin: spor la treaba si pofta buna.

    RăspundețiȘtergere
  27. Diana scumpa, noua, in special mie imi place tocana de ceapa si in post mereu profit de ocazie sa o mananc. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  28. popa ionela: la fel si eu, sunt mamaligara, multumesc pt vizita, te astept oricand.

    RăspundețiȘtergere
  29. Monica draga, spor la mesterit, multumesc pt vizita.

    RăspundețiȘtergere
  30. Organizare nunti: ce m-am amuzat pt comparatie!

    RăspundețiȘtergere
  31. agentie imobiliara: mai incearc-o se face repede. Multumesc de vizite.

    RăspundețiȘtergere
  32. minunata reteta si special blog,felicitarile mele si o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  33. yaya6: multumesc pt incurajari, o zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  34. Mi-ai amintit de aceasta reteta. Nu am facut-o niciodata dar am papat si mi s-a parut foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  35. Fab Chef: multumesc de aprecieri, fain blogul, imi place stilul in care editezi retetele!

    RăspundețiȘtergere
  36. arata forte bine ca estetica si cred k e si foarte gustos:)

    RăspundețiȘtergere
  37. Bijuterii aur
    Aparat aer conditionat
    Supraveghere video:
    va multumesc de aprecieri, ce pacat ca nu se poate si testa.

    RăspundețiȘtergere
  38. se poate testa pt cel care vrea:)

    RăspundețiȘtergere
  39. este foarte gustos...nu am facut acest design dar reteta am respectat-o si e geniala

    RăspundețiȘtergere
  40. Vreau si eu sa gust :) dar cred ca o sa imi fac singura :D

    RăspundețiȘtergere
  41. arata foarte bine,..cu toate ca eu sunt certata cu ceapa cred k e delicios:)

    RăspundețiȘtergere
  42. hhmm...ce delicios arata..dar acum abia astept sa mananc miel:D

    RăspundețiȘtergere
  43. hhmmm...ce bine arata..si merge foarte bine cu varza calita si ciocaln afumat:D sper k nu v-am facut pofta;))

    RăspundețiȘtergere
  44. Nu este chiar pe gustul meu, dar arata bine :)

    RăspundețiȘtergere
  45. arata minunat, musai sa incerc si eu! multumesc

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita