Pe vremurile de mult apuse, cand sloganul ,,nicio masa fara peste,, era trambitat zilnic, chiftelutele de peste se dadeau obligatoriu langa alte preparate culinare. Eu lucram la un combinat chimic si in incinta intreprinderii era un chiosculet de unde in pauza de masa ne cumparam mancare. Aceste chiftelute insoteau chiar si produsele de patiserie, le cumparam conditionat, in functie de cate prajituri sau alte bunatati voiam sa cumparam. Zilele trecute mi s-a facut o pofta teribila de nelipsitele chiftele de peste din acea perioada si am trecut la ,,confectionat,,.
Timp de preparare: 30-40 minute.
Ingrediente: 350 g- 450 g file de cod, 2 felii de paine, 1 ou, patrunjel si marara verde, 2 linguri pesmet, 1-2 lingurite condiment de peste, 1 lingurita vegeta, 2 lingurite piper, 1 lingurita boia, 4-5 catei de usturoi, sare, ulei pt prajit chiftelutele.
Mod de preparare: punem painea la inmuiat in apa rece, o stoarcem bine, o punem intrun vas pt blender
Taiem bucatile de file, la fel si usturoiul, verdeata o tocam marunt. Punem in vasul de plastic peste paine pestele, usturoiul, oul si le blenduim. Adaugam peste pasta obtinuta pesmetul, condimentele si verdeata, omogenizam bine de data aceasta cu o lingura de lemn, potrivim de sare daca mai este nevoie. Din compozitia rezultata, formam chiftelute de marimea nucilor, pe care le prajim in ulei incins. Scoatem chiftelutele pe servetel absorbant.
Se consuma cu cruditati sau mustar, merg foarte bine langa un pahar de bere rece sau vin.
Timp de preparare: 30-40 minute.
Ingrediente: 350 g- 450 g file de cod, 2 felii de paine, 1 ou, patrunjel si marara verde, 2 linguri pesmet, 1-2 lingurite condiment de peste, 1 lingurita vegeta, 2 lingurite piper, 1 lingurita boia, 4-5 catei de usturoi, sare, ulei pt prajit chiftelutele.
Mod de preparare: punem painea la inmuiat in apa rece, o stoarcem bine, o punem intrun vas pt blender
Taiem bucatile de file, la fel si usturoiul, verdeata o tocam marunt. Punem in vasul de plastic peste paine pestele, usturoiul, oul si le blenduim. Adaugam peste pasta obtinuta pesmetul, condimentele si verdeata, omogenizam bine de data aceasta cu o lingura de lemn, potrivim de sare daca mai este nevoie. Din compozitia rezultata, formam chiftelute de marimea nucilor, pe care le prajim in ulei incins. Scoatem chiftelutele pe servetel absorbant.
Se consuma cu cruditati sau mustar, merg foarte bine langa un pahar de bere rece sau vin.
12 comments:
Ce imi place acuma primavara cand folosim patrunjel si marar verde, da alta savoare preparatelor.
Bune trebuie sa mai fie chiftelutele tale, stii bine ca imi place pestele sub orice forma.
Pup!
Medi, stiu ca-ti place pestele, dar stiu ca ai mult peste si poti ,,confectiona,, cand vrei tu preparate din peste, altfel te invitam la un platou. Te pup si eu.
Yumi,yumi am furat si eu o chifteluta...arata asa bine ca nu m-am putut abtine hi,hi.
Pupici!
Sa-ti fie de bine Lia, multumesc de vizita!
Par delicioase chifteluțele. Recunosc că nu am mâncat niciodată chifteluțe din pește.
@Anunturi Satu Mare: daca iti place pestele iti vor placea cu siguranta su chiftelutele, iti multumesc de vizita. Te mai astept, oricand esti binevenit.
La mine in familie se gateste cel putin odata pe saptamina peste .Oricind primesc cu placere o noua reteta.Multumiri!
Maria, concitadina mea, sunt bucuroasa ca ai ales o reteta de pe blog, iti multumesc pt vizita.
Ce bine arata,si gustul ma gandesc ca este grozav mai ales ca este cu peste.
Televizoare LCD@: sunt tare gustoase, merita incercate.
Mmmm... marar, peste, ce combinatie ideala, presupun ca dau un gust nemaipomenit.
Chiftelutele din peste sant foarte bune si marinate ,se pot folosii si pesti autohtoni, cele mai bune pe care le-am gustat erau cu carne de platica si biban.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita