luni, februarie 07, 2011

Varza murata calita cu oua ochiuri

  Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: 1 capatana de varza murata, 3 lingurite piper macinat, bucatele de slanina afumata, 100 ml ulei, 1 ceapa, boia, 2 frunze de dafin, oua pt ochiuri.
Mod de preparare: intro cratita punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim 1 minut sa devina sticloasa, adaugam 2-3 lingurite de boia, adaugam varza taiata fideluta, adaugam bucati de slanina afumata, 150 ml. apa si lasam varza sa fiarba la foc mic vreo 2 ore(ca si sarmalele). Daca e nevoie se mai aduga apa si se fierbe pana se inmoaie varza. Se serveste cu oua ochiuri moi si piperate.
Varza murata
Taiem varza fideluta
Calim ceapa

15 comments:

mirela spunea...

Nu am mancat inca combinatia asta,,,dar cred ca-i tare buna,O zi frumoasa!!

Bucatareasa spunea...

cat de bine arata :) trebuie incercat neaparat

maria mihalache spunea...

Nici eu nu am mancat dar cu siguranta voi incerca.............imi surade ideea.O seara frumoasa!

fimere spunea...

une préparation appétissante et riche en saveurs
bonne soirée

razvan spunea...

e bine ca reteta este cu poze. ajuta foarte mult. multumesc

Barbat La Cratita spunea...

Asta da mancare ardeleneasca! :) Merita incercata.

maria elena spunea...

Mirela poti incerca, nu cere prea multa munca ci timp pt fiertul verzei.

maria elena spunea...

@Bucatareasa, multumesc.

maria elena spunea...

Medi, sarutmana de vizita.

maria elena spunea...

@Fimere, merci beaucoup.

maria elena spunea...

@razvan, asa e, imaginile sunt de ajutor.

maria elena spunea...

@Barbat La Cratita, multumesc draga colega.

Barbat La Cratita spunea...

Eu nu ma prea omor dupa carnea din sarmale, in schimb mananc cu mare placere varza :) Deci sunt convins ca mi-ar placea reteta ta, dar sunt curios daca are vreun nume - ceva dupa care s-o tin minte mai usor.

maria elena spunea...

@barbat La Cratita, nu are alta denumire, eventual ,,mancare de varza murata cu oua ochiuri,,

Anonim spunea...

dana timisoara incerc aceasta reteta chiar in seara asta,cred ca-i f.buna si simpla.multumesc ptr.idee.

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita